stoineff

Енергиен коктейл за Трайков


Последната капка в чашата на Трайков. Дали капката беше от катарски петрол, руски уран, газ, зелена енергия, или от златевия "Лукойл"?  Енергийния коктейл беше запален и хвърлен по Трайков. Въпросите са много. Отговори няма. "Чашата ми сигурно е била пълна с "Лукойл" и "Белене" - това са думите на бившия вече министър на икономиката, енергетиката и туризма.

Две години и половина по - късно стана ясно, че ясна политика в сектора енергетика - няма. Няма и ясна политика в областите енергетика и туризъм. Взехме главата на Трайков и я побихме на кол - за назидание. Дали е негова вината за цялото некадърно управление на ГЕРБ скоро ще разберем (честно казано имам някакви съмнения относно което).

По - интересно вече е развитието на казусите - "Лукойл", АЕЦ "Белене", удължаването на живота на пети и шести реактор в АЕЦ "Козлодуй", добива на шистов газ, нефтопроводът Бургас-Александруполис, газопроводът „Набуко“. Ще успее ли България за защити енергийната си независимост, или ще бъде смазана от чужди (и наши) лобистки интереси. Ще бъде ли разбит монопола в енергетиката и енергийните ресурси? Отговорите едва ли ще дойдат от Делян Добрев, но развитието на тези теми ще ни подскаже, от какво е бил забъркан енергийния коктейл в чашата на Трайков. Поредната глава се търколи в нозете на тълпата жадна за зрелища и кръв. Докога?




related

оПозиции 1402158869885804245

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item