stoineff

Apple струва 600 милиарда долара

снимка: БГНЕС


 „Apple”  бе оценена на  рекордната пазарна стойност от 600 млрд. долара - за първи път. Това прави американският технологичен гигант  най-скъпата компания в света. Единствено конкурентите им от „Майкрософт” са  достигали този праг. Това стана факт в края на 1999 година, когато компанията на Бил Гейтс е оценена на 619 млрд. долара.

По данни на нюйоркски брокери, цитирани от „Блумбърг” акциите на „Apple” се котират за около 644 долара всяка, което е повишение с 1,2 на сто спрямо стойността при закриването на търговската преди ден.

Само преди месец и половина пазарната стойност на  „Apple”  беше 500 млрд. долара. Тогава това постижение беше отбелязано от финансисти като невероятен успех, постиган досега от само пет компании в историята.

Въпреки всичко съобразено с  инфлацията, пазарната капитализация на  „Apple”  е под тази на „Майкрософт” преди 13 години. В днешните пазарни условия софтуерният гигант на Гейтс би струвал 846 млрд. долара.

related

новини 4441024789189741887

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item