stoineff

Кастрирай, ваксинирай, обезпаразити и върни!

Не тровете кучетата!
Щото е модерно да кажа две три думи за уличните кучета. Хуманното отношение към куче не може да има докато са на улицата затова е добре всяко безстопанствено куче да бъде или в приют, или убивано (една моя приятелка казва, че ефтаназията се прилага по избор, а кучето няма право на избор). Парите от които живеят разни фондации и фондациики да отиват за приютите.

 „Кастрирай, ваксинирай, обезпаразити и върни“ - може да се приложи към хората, които изхвърлят, или хранят кучетата по улиците (точно е - хората да се кастрират). От влизане в сила на Закона за защита на животните през 2008 г. досега не е наказан нито един човек, който е изоставил домашния си любимец или нежеланото му поколение на улицата. След кастрацията - рядко ще се намали популацията им (на тези дето хранят и изхвърлят кучета) и така ще се отървем от помиярите.

Между другото за втори път може би съм съгласен и с Бат ви Бойко (първия път беше, когато искаше да строи АЕЦ), че либералното отношение трябва да бъде към хората - не към кучетата.

"Прекалено либералното отношение към животните е причина за проблема с кучетата в София". Туй рече Бойко в сутрешния блок на bTV „Тази сутрин”.

"Не съм бил само аз кмет на София, но тогава успяхме да ги намалим и то драстично", каза Бат Ви с леко изхвърляне в свой стил.

Според Б.Б – на агресивните животни, които се събират по глутници, трябва да се прилага евтаназия.

И последно призовавам ви хора не тровете кучетата - може някое дете, което играе наоколо, да пипне мъртвото куче и да се отрови. Пък и много миришат, а никой не ги прибира. Виждате всекидневно размазани кучета по пътищата, през чиито трупове прехвърчат коли и сеят болести и зарази (да ги почистят - природозащитните организации, а не само да реват).


related

оПозиции 6189270694361614045

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item