stoineff

Стена уби жена и дете в Якоруда

Бебе на година и три месеца и 23-годишна жена загинаха след като подпорна стена ги затрупа в Якоруда. Пострадала е и жена на 22 години, която е размазан крак. Инцидентът е станал този след обяд в ромската махала на града.

Около 14 часа Цветанка и нейната приятелка Нифка излезли навън, за да разходят малката Анна-Мария. Седнали на пейка пред една от къщите в квартала. В следващия миг стената зад гърба им с грохот ги затрупала. Съседите само чули писъците на жертвите.

Жена:
- И се вика, и се мъчиме, дърпаме, не можем, децата се скапаха, докато дойдат на помощ децата беха вече разкапани. Ние отидохме, но какво... Децата ги изкараха на кайма.

Жена:
- Те са си почивали и отеднаж си е паднала стената, неочаквано е станало, и е утепала двете, другото момиче си е опатисала крачетата.

Затрупани от тоновете цимент, на място умират 23-годишната Цветанка и Анна-Мария – на годинка и три месеца. Третата жена – Нифка, оцелява. Хората признават, че в квартала изискванията за строеж заради безпаричие не се спазват.

Мъж:
- Дворо се подпира от тая стена, с малко цимент, за беля цимент, това е плочка голема, но нехванат в земята, защото ние немаме пари за такова нещо, така по-циганската работиме.

БНТ:
- А стената била ли е наклонена? Струвало ли ви се е, че може да падне?
Мъж:
- Дори да ни се струва, ние немаме пари и си мълчим, е това ми се струва, че също че падне, и си мълча, защото немам пари, тая къща също ми се струва, че че падне...

Майката на загиналото бебе в момента на инцидента е била навън – по думите на хората отишла да събира желязо, за да изкара пари за хляб. Предстои да бъде установено кой е собственикът на плевнята, чиято стена отне два човешки живота.

related

новини 5961874948125204617

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item