stoineff

Таргетиране на трафик (продължение)

В предишната статия набелязахме основните проблеми при трафика на сайта ни - от къде идват потребителите ни, кое ги мотивира да посетят сайта, откриват ли търсеното и доволни ли са от информацията, услугата.

Сега да продължим. Повечето притежатели на сайтове са наясно как да таргетират потребителите си. Таргетират разбирай -  подбират - в случая думите са синоними.

Виждам много големи фейсбук групи, които се чудят защо нямат рекламодатели при положение, че отчитат милиони импресии. Отговорът е прост. Вижте заглавието на групата: "Да докажем, че има 1 000 000 000 българи", "Аз имам много психични отклонения и си ги обичам всичките :D" и подобни "мъдри" послания.

Правото на безплатна реклама
е за да докажа,
значението на бранда!
Ще ни бъде лесно да получим отговора на въпроса ако погледнем от гледна точка на рекламодателя. Какви потребители ще видят неговия бранд? Иска ли бранда му да се свързва с "психични отклонения", иска ли да докаже, че е един от тези 1 милион, или е нещо по различно?  (Нали всички знаете, че бранда е онова нещо, което предизвиква реакцията ни от спомена за лютеницата от татово време - и затова всички в магазина търсят от "...оная с хорото - дето са четирима.."), може ли да се разчита на хора, които дращят глупости в подобни групи.

Разбира се има начини за монетизиране на тези групи, но той далече не е такъв какъвто се надяват да е собствениците им. Друг пример, който давам често е малка фейсбук група от около 50 души. Те са редовни клиенти на фирмата Х обсъждат новите продукти, оплакват се от тези, които не харесват и дори дават съвети на новодошлите членове. Освен, че купуват, те показват това отношение, което всеки рекламодател търси, а именно обратното връзка. Защото тези хора е вероятно да предложат продукта ви офлайн - стига да са доволни от него.  В конкретния случай се оказва, че групата от 50 души е много по ценна отколкото групи с по 500 - 600 хиляди потребители, които са се събрали обикновено да дрънкат глупости и да гледат сеир. От тях можеш да очакваш да разпростят пикантна новина със скоростта на светлината (което е огромен неизползван позитив), но не и за положителен бранд (тези огромни групи наричам сеирджии и кибици).

Сега си задайте въпроса: "Кое е по - лесно - да намериш хиляди кибици, или 100 потребители, които наистина харесват това което правиш?" - отговорът на въпроса е разковничето на успеха. Аз опитвам да привлека по - скоро съмишленици за "Интервю". Хора, които наистина им пука за ставащото около тях - социално активни, писатели, политици, репортери, пътешественици, хора интелектуалци, любопитни.

Няма да издам някаква велика тайна, ако спомена, че стремежа към качествено съдържание е това, което прави сайтовете - добри и лоши - няма грешна тема просто трябва да бъде представена с любов и ще се намерят хора, които се интересуват точно от нея (да знаете що народ се интересува от охлюви, козунаци, алуминиева дограма, пирони и домати) Вие изберете, кои са ви симпатични и им обяснете защо да изберат вас - те това и търсят в интернет.

очаквайте продължение

related

Онлайн бизнес 2190353974566028558

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item