stoineff

Трафик на сайта, таргетиране на потребители, маркетинг, създаване на бранд, монетизиране

Представете си че имате офис на този кръстопът


В поредица от статии ще опитам да систематизирам мой личен опит и виждания в печеленето на пари от сайт, блог, фейсбук група, или въобще - "Как се печели онлайн?" Доста хора -уебмастери, онлайн предприемачи, ПР специалисти си си задават ежедневно тези въпроси. Отговорите, които получават  са различни в зависимост от гледната точка, разпокъсани и непълни.

Тук ще разгледаме средни и малки сайтове - големите е ясно как се управляват и как печелят.

Много уеб страници със сравнително приличен трафик 3 000 - 4000 уникални посещения дневно изкарват смешни пари 2 - 3 евро дневно докато други с по 1000 посетителя печелят 100 - 200 евро дневно. Как се получава този парадокс. Ще опитам да обясня на обикновен език - защо е така.

За всеки влак си има пътници
Представете си уеб пространството - всякаква сган - индийци, китайци, цигани, американци, българи. Тинейджъри, деца, младежи, хора на средна възраст. Жени. Мъже. Безработни, безделници, измамници, манипулатори, представители на медии, преса,  бизнесмени, маркетинг мениджъри, политици, писатели и поети, търговци на едро и дребно... Хората, които виждате на улицата и в магазина седнали пред компютрите ровейки из търсачките, или щракайки на отметките запаметени в "Любими". Разбирате, че не мога да изброя всеки отделен случай.

Сега помислете за сайта Ви. Има ли значение на коя "улица" се намира? На "Витошка", или на ул. "Гайтанци"? Дали сайта ви е на Wall St & Broadway или на Mukhi Tharus в Мумбай. Вярвам, че ви стана ясно какво имам впредвид.

Най - лошият вариант е нетаргетиран и малък трафик
Посетителите на сайта ви дошли чрез търсене в GOOGLE - дали са платежоспособни и го посещават с цел да купят предлаганата от вас услуга? Например потребител дошъл в статия "Болки в кръста и гръбначния стълб" като е написал в търсачката "болки в кръста" е много по - вероятно е да търси продукт, който да облекчи болките му, отколкото "оспамен" тинейджър попаднал в сайта ви чрез линк от страница за забавление във фейсбук. Значи на сайта ни са нужни хора, които имат интерес да го посещават.


 Дали ще продавате продукт, или услуга важно е тя да бъде най - добрата на пазара - уникална.
Преди да кажете, че е невъзможно ще ви контрирам с - помислете (винаги е възможно). Много често хората мислят, че след като една стратегия е печеливша за един тя ще бъде печеливша и за тях. Те обаче виждат и копират само видимото - повърхността и голяма част от това, което трябва да направят за да бъдат успешни остава скрита за тях. Така трафика се превръща в основна цел без да се мисли за таргет групата от потребители нужни на сайта ни.

продължение 

related

Онлайн бизнес 3513573272272995583

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item