stoineff

Трафик на сайта, таргетиране на потребители, маркетинг, създаване на бранд, монетизиране

Представете си че имате офис на този кръстопът


В поредица от статии ще опитам да систематизирам мой личен опит и виждания в печеленето на пари от сайт, блог, фейсбук група, или въобще - "Как се печели онлайн?" Доста хора -уебмастери, онлайн предприемачи, ПР специалисти си си задават ежедневно тези въпроси. Отговорите, които получават  са различни в зависимост от гледната точка, разпокъсани и непълни.

Тук ще разгледаме средни и малки сайтове - големите е ясно как се управляват и как печелят.

Много уеб страници със сравнително приличен трафик 3 000 - 4000 уникални посещения дневно изкарват смешни пари 2 - 3 евро дневно докато други с по 1000 посетителя печелят 100 - 200 евро дневно. Как се получава този парадокс. Ще опитам да обясня на обикновен език - защо е така.

За всеки влак си има пътници
Представете си уеб пространството - всякаква сган - индийци, китайци, цигани, американци, българи. Тинейджъри, деца, младежи, хора на средна възраст. Жени. Мъже. Безработни, безделници, измамници, манипулатори, представители на медии, преса,  бизнесмени, маркетинг мениджъри, политици, писатели и поети, търговци на едро и дребно... Хората, които виждате на улицата и в магазина седнали пред компютрите ровейки из търсачките, или щракайки на отметките запаметени в "Любими". Разбирате, че не мога да изброя всеки отделен случай.

Сега помислете за сайта Ви. Има ли значение на коя "улица" се намира? На "Витошка", или на ул. "Гайтанци"? Дали сайта ви е на Wall St & Broadway или на Mukhi Tharus в Мумбай. Вярвам, че ви стана ясно какво имам впредвид.

Най - лошият вариант е нетаргетиран и малък трафик
Посетителите на сайта ви дошли чрез търсене в GOOGLE - дали са платежоспособни и го посещават с цел да купят предлаганата от вас услуга? Например потребител дошъл в статия "Болки в кръста и гръбначния стълб" като е написал в търсачката "болки в кръста" е много по - вероятно е да търси продукт, който да облекчи болките му, отколкото "оспамен" тинейджър попаднал в сайта ви чрез линк от страница за забавление във фейсбук. Значи на сайта ни са нужни хора, които имат интерес да го посещават.


 Дали ще продавате продукт, или услуга важно е тя да бъде най - добрата на пазара - уникална.
Преди да кажете, че е невъзможно ще ви контрирам с - помислете (винаги е възможно). Много често хората мислят, че след като една стратегия е печеливша за един тя ще бъде печеливша и за тях. Те обаче виждат и копират само видимото - повърхността и голяма част от това, което трябва да направят за да бъдат успешни остава скрита за тях. Така трафика се превръща в основна цел без да се мисли за таргет групата от потребители нужни на сайта ни.

продължение 

related

Онлайн бизнес 3513573272272995583

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item