stoineff

Чеци остава в ареста



Николай Русинов, по прякор Чеци, уличен като виновен за убийството на 27-годишната Яна Кръстева в Борисовата градина - остава в ареста реши състав на Столичен градски съд. Психиатрична експертиза е един от мотивите на съдия Мими Петрова, според която Русинов е непредсказуем, склонен към агресия и неконтролируем. Решението може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.

Почти цял ден отне на съдия Петрова и адвокатите по делото за смъртта на 27-годишната Яна Кръстева да се запознаят с материалите, които уличават като виновен за убийството в Борисовата градина Николай Русинов, по прякор Чеци. До повдигане на обвинението, Русинов беше само свидетел по делото за убийството в Борисовата градина. ДНК експертиза, направена в Австрия, доказа обаче, че космите, намерени по тялото на Яна, са на Русинов. Около младата жена имаше достатъчно следи от мъжа, но, тъй като той бе казал пред разследващите, че бил с нея в нощта на смъртта й, но я е оставил жива, прокуратурата предпочете да работи по версията, че убиец е първоначално задържаният Пламен Трифонов.

Той беше основен заподозрян 4 месеца и остана в ареста, докато Софийският апелативен съд не го освободи, записвайки в мотивите си, че фактът, че Трифонов е бил на мястото, не означава, че е извършил престъпление. Австрийската експертиза окончателно доказа, че няма следи от Трифонов около Яна. Така обвиненията срещу него бяха свалени с извинение от прокуратурата. Русинов, който 8 месеца ту се появяваше, ту изчезваше, без да стане заподозрян, е в ареста от петък.

related

новини 4779503052128558346

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item