stoineff

Взривове в Ямбол - "Берета трейдинг Стралджа-Мараш"

Снимка БНР

Седем души са ранени двама, от които тежко при взривове в Ямболски завод.В заводът се режат снаряди. В съседното село цари паника. Хората са уплашени и твърдят, че първия взрив е потрошил всички прозорци. Те тичат да прибират децата си. Петолъчката и района са затворени.

Инцидентът е станал на територията на складова-производствена база "Берета трейдинг Стралджа-Мараш".

Сигнал за първия взрив в местността Мараш, на няколко километра от пътния възел в посока Котел, е подаден на тел. 112 в 14.40 часа.

След това са последвали и други взривове. Гъст облак от дим може да се види от няколко километра разстояние.

Веднага след полученото обаждане към обекта са насочени екипи на полицията и пожарната. Осигурени са трасета за линейки. По време на взривовете е имало около 40 души на смяна в завода.

По пътя Бургас-Сливен, са транспортирани от пристигналите 5 екипа на Спешна помощ от мястото на инцидента - 4 екипа от Спешния център в Ямбол и 1 екип - от Сливен. Двама от пострадалите, които са в по-тежко състояние, са настанени в Областната болница в Сливен. Останалите петима души са с по-леки травми и са хоспитализирани в Областната болница в Ямбол. В медицинското осигуряване участват допълнителни екипи на Спешна помощ от четири области - Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора. Целта е своевременно да се осигури медицинско обслужване и евентуално транспортиране на други пострадали хора.


Здравното министерство е създало необходимата организация, ако се наложи пострадалите да бъдат транспортирани до София и да бъдат приети за лечение в института "Пирогов".

По неофициални данни на смяна във фирмата е имало около 40 души.

Екипи на "Пътна полиция" обезпечават обходните маршрути: от София за Бургас - КПП отклоняват целия трафик към Ямбол - през Зимница - Стралджа - Лозенец.

От Бургас за София маршрутът е Лозенец - Стралджа – Зимница. Пътуващите от Котел се отбиват в Сунгурларе - Карнобат - Айтос – Бургас.

Затворен за движение е пътят Омуртаг-Котел. Най-близката възможност за преминаване е през Прохода на републиката.

related

новини 3444959796449676702

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item