stoineff

Обама: Осъждам по най-категоричен начин варварските действия на терористите


Пресслужбата на Белия дом публикува  изявление на Барак Обама - президента на САЩ по повод трагичните събития в България. „Осъждам по най-категоричен начин варварските действия на терористите срещу граждани на Израел от 18 юли в България.

При никакви условия няма да приемем нападенията срещу мирни граждани, включително и деца. Ще направим всичко възможно за разкриване на извършителите на този подъл акт”.
Подобно е изявлението на държавния секретар на САШ Хилари Клинтън.

„Бях дълбоко опечалена, когато научих, че е станал терористичен акт срещу израелски туристи в България. Съединените американски щати остро осъждат това подло престъпление срещу невинни граждани. Съчувстваме на всички пострадали и техните близки”. Хилъри Клинтън също подчертава, че американските служби ще направят всичко необходимо, за да бъдат разкрити и наказани извършителите и вдъхновителите на това варварско дело.

Американските медии отбелязват, че във взривения автобус е имало доста деца, много от които са пострадали тежко. Те трябвало да почиват в летен лагер на българското Черноморие.

related

Свят 4669211661832165736

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item