stoineff

Най - бедната община в България е Земен

Земен спечели приза за най - бедна и недисциплинирана община в България. Изпреварен е от 264 общини като в дъното му правят компания Ракитово и Струмяни.

Негативната титла е присъдена с класацията на Министерство на финансите.

В първата петица, наредени сред най дисциплинираните финансово, са предимно малки общини Раднево, Панагюрище, Челопеч, Несебър, а водача на класацията е Шабла. Класацията показва и финансовото състояние на общината.

Класацията е направена “по възможно най-обективните критерии” според на министъра на финансите Симеон Дянков. Информацията е подавана от самите общини.

Те отчитат дела на собствените приходи в бюджета, доколко с тях може да се покриват разходите, какъв е процентът на заемите, дали общините харчат повече от това, което получават. Отчитат се и разходите за администрация, както и инвестициите.

За дисциплинираните общини ще има стимули в бюджет 2013. Те ще са за инфраструктура и проекти. Закъсалите общини няма да бъдат финансирани от правителството. Те ще трябва да работят повече и да усвояват повече еврофондове.

От големите общини най-напред в класацията е Бургас - 6-о място. Русе и Стара Загора са 12-и и 13-и, Варна - 24-та, Пловдив - 29-и, а София - на 39-о място. Бургас, Стара Загора и Русе.

related

България 2551957568127313766

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item