stoineff

Нарколаборатория в Самоков

марихуана

Самоков. 23-годишен младеж превърна жилището на вуйчо си в Самоков в нарколаборатория, съобщиха от ОДМВР София.


С.И. се възползвал от факта, че семейството на вуйчо му рядко
идва в наследствената им къща и пригодил една от стаите за сушене на марихуана. За целта племенникът облепил старателно всички прозорци с вестници, а в средата на стаята изградил импровизирана шатра с простори, на които окачил стръкове канабис. Явно добре запознат с технологията на сушене на дрогата, младият мъж монтирал и вентилационна система и термометър. Престъпното му начинание обаче било разкрито, когато вчера 59-годишният му роднина, който работи в чужбина и живее в Дупница, навестил заедно със съпругата си наследствената й къща на ул. „Освобождение” в Самоков.

Семейството ползвало първия етаж, на втория живеела сестрата на съпругата заедно с двамата си синове. Когато прекрачил прага на жилището, дупничанинът с почуда установил, че едната стая е преобразена до неузнаваемост, а когато дръпнал завесите на поставената в центъра кабина, открил няколко въжета с окачени на тях стръкове зелена тревиста маса. Без да се колебае мъжът незабавно позвънил в полицията и съобщил за находката. Пристигналите на място полицейски служители извършили оглед на местопроизшествието и иззели 30-те стръка марихуана.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия била установена и самоличността на извършителя. Оказало се, че това е дело на 23-годишния племенник, като нито майка му, нито братчето му подозирали за извършеното от него. Когато го задържали и довели в районното управление С.И. първоначално яростно отричал да има нещо общо с дрогата, прехвърлял вината върху свои познати, впоследствие обаче направил пълни самопризнания. В хода на разследването станало ясно, че канабисът младият мъж си го е отгледал собственоръчно в двора на къщата. С.И. остава в полицейския арест за срок до 24 часа. Срещу него в РУП- Самоков е образувано досъдебно производство. Материалите са докладвани на районната прокуратура. Работата по пълното изясняване и документиране на случая продължава.

related

криминални 8252035729008082923

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item