stoineff

"Газпром” стартира проекта "Южен поток" на 7 - ми декември

южен поток - газопровод


"Газпром” приключи с оформянето на всички документи за започването на строителството на газопровода „Южен поток”,

 след като бе подписано окончателното инвестиционно решение с последната транзитна страна – България. Строителството на газопровода на стойност 16 милиарда евро ще започне на 7 декември, пише на електронната страница на руския вестник „Коммерсант”.

България бе последната от транзитните страни, през чиято територия трябва да премине „Южен поток”, която подписа окончателно инвестиционно решение с „Газпром”. Преди това българското правителство обяви, че иска да получи отстъпка в цената на газа за 2013 година.

Вече всички документи са налице и строителството може да започне в началото на декември. В окончателния вариант основният маршрут на тръбопровода ще бъде от компресорната станция „Руская” в района на Анапа по дъното на Черно море през територията на Турция до България, а след това през Сърбия, Унгария и Словения ще достигне до италианския град Тарвизио.
-->

related

Свят 2706005038365085399

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item