stoineff

Сиси е осъден на 8 години затвор за пране на пари

Сиси - Перник

Серийният убиец Станислав Ангелов-Сиси бе осъден вчера на 8 г. затвор за пране на пари. 


Пернишкият окръжен съд нареди в полза на държавата да се отнемат мерцедес и апартамент на столичния бул. "Скобелев".
Сиси трябва да плати и 142 хил. лв. заради 6 сделки с коли и имоти, които вече не били негови. Става дума за още един мерцедес, лизингово беемве, къща в с. Кладница и два апартамента в Перник. Магистратите приемат, че с тези сделки Сиси се е опитал да узакони пари, спечелени от лихварство. Експертиза по делото доказала, че Станислав и семейството му от 2005 до 2009 г. не са имали доходи, за да си осигурят подобен стандарт на живот. За да не бият на очи, имотите и колите били на името на други хора.

Бащата на Сиси - Ангел Методиев, получи 3-годишна условна присъда с 5 г. изпитателен срок заради две сделки. Той и синът му изнудвали свидетеля по делото Валери Адамов за 12 хил. лв. и сега трябва да ги дадат.
Експертизата е изготвена в два варианта- по цени по документи и по пазарна стойност и свидетелски показания. И при двата варианта, за периода от 2006 година, когато Сиси сключва граждански брак със съпругата си Стефка до февруари 2009 година включително, разликата между приходите и разходите на семейството му е отрицателна. При първия вариант вещото лице е изчислило доход минус 59 206 лева, което се равнява на минус 277 минимални работни заплати, а според втория вариант Сиси и Стефка са изхарчили 192 209 лева повече отколкото са влезли в дома им. В минимални работни заплати разликата е минус 873.
За периода на проверката от ноември 2005 до февруари 2009 година доходът на тричленното семейство на родителите Ангел и Мариана и на сина им Сиси е положителен и при двата варианта- 62 885 лв. или 325 МРЗ по първия и 65 303 лв. или 310 МРЗ по втория вариант.
Заедно със Станислав подсъдим по делото за пране на пари е и баща му Ангел Методиев. Двамата са обвинени в престъпления против финансовата, данъчната и осигурителната системи. Разследването срещу тях започна след като Прокуратурата се усъмни,че средствата, с които разполага семейството не отговарят на декларираните доходи. От фамилията работел само бащата, който получавал заплата от 2 000 лв. В същото време семейството се сдобило с чисто нов Мерцедес, апартамент в София и други имоти, демонстрирали и висок стандарт на живот.
Пред съда вчера не се яви свидетелят Валери Адамов. Станислав и защитата му се противопоставиха на предложението на Прокуратурата да бъдат изчетени неговите показания от досъдебното производство.

Аз не съм съгласен. Имам въпроси към него, каза Сиси. Свидетелят не бил редовно призован, за което ще се иска обяснение от служба Призовки.

е и за показния разстрел на наркодилъра Николай Христов- Хайо през 2008 година.
В момента Сиси излежава 30-годишна присъда заради серията убийства - на съученичката си Биляна, на бармана Цветелин Карпузов и на полицейския син Кирил Христов-Багера. Той е осъден и на 18 г. затвор за разстрела на наркодилъра Николай Христов-Хайо.
-->

related

Регионални 4427701195699102731

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item