stoineff

Гладуване - отчаян метод да бъдем красиви

Диета, Глад слаба жена
Заобиколени сме от хиляди рекламни кампании, списания и филми, които натякват на обикновената жена, че ако не е красива и слаба, едва ли ще успее да се хареса на околните и да постигне целите си в живота.

Няма жена, която в определен период от живота си, да не е изпитвала съмнения относно фигурата си или красотата си. 

Също така, всяка дама поне веднъж се е поставяла под съмнение увереността в себе си и във възможностите си.

Заобиколени сме от хиляди рекламни кампании, списания и филми, които натякват на обикновената жена, че ако не е красива и слаба, едва ли ще успее да се хареса на околните и да постигне целите си в живота. Точно затова много млади момичета и жени, започват да прибягват към драстични хранителни режими, които не само, че не ги правят по-красиви, а и сериозно вредят на здравословното им състояние.

Диетите, в чиято основа стои изтощителното за организма непрестанно гладуване, са не само неефективни. Те крият сериозна опасност, която е замаскирана под формата на илюзия, че ще бъдем по-красиви, по-добри и по-успешни.

Според психологически проучвания, прибягването към толкова големи и резки промени в храненето и начина на живот, крият корените си в ниската самооценка и несигурността на жените. Чрез този отчаян метод за разхубавяване, нанасяме тежки поражения върху организма си, които в последствие се лекуват трудно и много продължително.

Но за да се стигне до едно такова драстично решение, като пълния отказ от храна, една жена трябва да е преживяла някакво разочарование или неуспех. Според специалистите, това са най-честите причини, поради които една млада девойка се дистанцира от храната и си втълпява налудничави мисли. Решението на проблема, когато ви налегнат лошите мисли и депресивното състояние ви завладее, е едно.

Просто отклонете вниманието си, опитайте се да мислите за нещо, в което сте добри и за нещо, което умеете да правите. Така ще си дадете кураж да продължите и ще осъзнаете, че външният вид не е сред най-важните неща. Разбира се, че той е от голяма значимост за всяка жена, но има хиляди други качества, които можете да подобрите, за да се чувствате желана, красива и интересна за околните.

Ако въпреки това искате да отслабнете, просто изберете някой по-лек режим на хранене, в който ще приемате повече плодове и зеленчуци. Пийте повече течности и спортувайте. Така несъмнено ще свалите килограми от телесната си маса, но в никакъв случай не се впускайте в екстремни начинания като гладуване и правене на упражнения до припадък.
-->

related

Здраве 1495173543776738989

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item