stoineff

Съществуват ли безопасни диети

Пълноценната, здравословна и полезна храна често помага на организма сам да се справи
 с излишните мазнини
Темата за диетите е една от най-разискваните сред дамите. Заобикалящите ни рекламни кампании и иновационни продукти за отслабване налагат мнението, че всяка жена трябва да изглежда като манекенка. Но перфектната фигура се постига с много труд, постоянство, неимоверни усилия и ограничения.
Що се отнася до безопасните диети, според много учени и лекари, такива не съществуват, поради простата причина, че човешкият организъм има нужда от всякакви хранителни вещества. А в повечето от модерните диети, изрично се забранява консумацията на дадени храни и напитки, докато се набляга изцяло на други. От друга страна, диетите помагат да прочистим организма си от натрупаните вредни вещества и токсини и да се отървем от някой друг излишен килограм.
 Истината с безопасността на диетите може би се крие някъде по средата, в балансираното здравословно хранене.

 Ако искате да отслабнете ефективно и да запазите желаните килограми след определена диета, без това да се отрази неблагоприятно върху организма ви, трябва да се посъветвате с диетолог. Само специалист може да изготви правилен индивидуален хранителен режим за вас, който да бъде съобразен с нуждите на тялото ви, без да има негативни последици за цялостното действие на организма.
В една безопасна диета, несъмнено трябва да има разнообразна и питателна храна, която да бъде комбинирана по специален начин, който да бъде лесен за обработване. Например, в много диети се залага да консумацията на определена група грани, например протеини или въглехидрати. Но това не е много правилен подход към организма, защото той изисква всякакви витамини и минерали и често ни дава знаци, че моно диетите не са правилното решение за ефективно отслабване. З

а да не навредите на себе си, най-добре е да се опитвате да консумирате повече плодове, зеленчуци и течности, като не забравяте и за другите храни. Хранете се бавно и спокойно, по четири или пет пъти на ден, като разделяте храната си на малки порции. Ако се ограничите в безразборното хранене с вафли, чипсове, солени ядки и множество сладкиши, имате много голям шанс да подобрите външния си вид и да намалите теглото си. Само в случаите, когато става дума за здравословно хранене, комбинирано с физическа активност, може да говорим за безопасна диета.
-->

related

Любопитно 29199689201184710

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item