stoineff

Политически отговорната позиция на правителството беше да довърши мандата си

Политическа отговорност на правителство беше да довърши мандата си
Росен Плевнелиев 

Политически отговорната позиция на правителството беше да довърши мандата си. Това каза в изявлението си президентът Росен Плевнелиев, предаде репортер на  „Интервю”. 


"Хората трябва да знаят, че Конституцията в България не пречи да се контролират монополите. След като навсякъде гражданите имат право на избор на доставчик на ток, това спокойно може да се случи и в България" - каза той.

Президента каза, че мерките зависят от Народното събрание, а не от Конституцията. Според него  - борбата срещу монополите може да се води само от легитимно правителство.
Предсрочните избори трябва да се организират на най-близката възможна дата - каза още Плевнелиев.
Най-важното сега е - да не застрашаваме гражданския мир, правовата държава и демократичното устройство.

Аз съм против прибързаните решения, каза Плевнелиев.
Той каза, че свикването на Велико народно събрание може да доведе до икономическа криза. Свикването на Велико народно събрание трябва да е подготвено добре, да е кристално ясно какви политически промени се търси да се постигнат, каза още Плевнелиев.

Още утре започвам консултации с всички парламентарни групи. Всички заедно, а не по отделно, за да няма и капчица съмнения за тайни коалиции, договорени в президентството. Това каза в изявлението си президентът Росен Плевнелиев.

 Правителството си тръгва, проблемите за решаване остават, каза той.
„От протестите на хората срещу високите сметки за ток и монополите до искания за промяна в Конституцията. Хората трябва да знаят, че Конституцията в България не пречи да се елиминират монополите. Сметките за ток също не зависят от Конституцията, а от правилни или погрешни решения в икономиката”, каза Плевнелиев.

„Реалното увеличение на доходите, активните политики срещу бедността за премахване на монополите, могат да се водят само от едно легитимно, избрано от народа правителство. Ако политическите партии върнат мандата, предсрочните парламентарни избори трябва да бъдат организирани на най-ранната възможна дата. Това е единственото справедливо и отговорно към гражданите решение”, каза още той.

Настоявам политическите партии да не абдикират от своята отговорност към гражданите и да продължат своята работа в парламента до приключване на консултациите и процедурите в Конституцията, заяви президентът Плевнелиев.

Той заяви, че поема ангажимент, при служебното правителство, да работи обществен съвет, в който да участват представители на протестиращите, синдикати и други граждански структури.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Политика 1268871581415878945

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item