stoineff

Над 3 млн. са материалните щети от ураганния вятър в Габрово



Габрово. В Габрово продължава работата по оценка на щетите, но анализът до момента показва, че щетите, които са с най-неотложен характер, и с характер на аварийни ремонти, надхвърлят 3 милиона лева.

 Това каза за Агенция „Фокус” кметът на Община Габрово Таня Христова. „До преди няколко часа на телефон 112 са получени над 130 сигнала за паднали дървета, съборени комини, опасно надвиснали предмети.

Бурният вятър е нанесъл значителни материални щети, които са свързани с разрушени покриви и паянтови постройки, разпокрити къщи и множество изкоренени и паднали дървета. Има множество счупени витрини и прозорци, както и увредени автомобили. Към 80 от тези 130 сигнала вече са обработени. Няма пречки за доставяне на хранителни продукти, вода и продукти от първа необходимост до различни точки на общината. Болницата е в състояние да обслужва случаите си, работи се в нормален режим за бедствена ситуация. Регистрирани са около 10 случая, свързани с порезни рани, и няколко на счупвания на крайници”, посочи Христова.

„Община Габрово разкри приемна за граждани, в която пострадалите могат да получат информация за необходимите стъпки и действия за сезиране на институции и търсене на подкрепа. Тази приемна ще работи и в почивните дни от 8.00 до 17.00 часа. Тя е разположена в Информационния център на общината. Освен на място, въпроси могат да се задават и да се регистрират на специална телефонна линия – 818 359 и 0884 000 147. Актуална информация за възможностите, стъпките и документите, които трябва да се попълват, е налична и на страницата на общината gabrovo.bg. В приемната могат да се подават молби и за еднократни помощи от дирекция „Социално подпомагане” – Габрово”, каза още Христова.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Регионални 5474753092605686192

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item