stoineff

Полша намали лихвите до 3.25 % - Борисов зави на ляво

NBP Централна Банка на Полша
NBP Централна Банка на Полша

Централната банка на Полша взе решение да понижи основния лихвен процент в страната с половин процентен пункт до рекордно ниските 3,25 на сто, предава Ройтерс.


Причината за този ход е забавения тем на растежа на икономиката на Полша до 1.1 на сто, като до преди година растежът беше 4.6 %. Спадът и забавеяне се дължат поради намаляването на търсенота на полски стоки. И докато през миналата година банката не понижи лихвените проценти, Централната банка прояви гъвкавост при първите сигнали, за забавяне в икономиката.

Очакваните резултати са отново съживяване на икономиката и ръста благодарение на този ход, като се счита, че малкия и среден бизнес ще бъде насърчен по този начин да инвестира в модернизация и нови технологии.

На фона на тази политика Бойко Борисов направи популистки завой в ляво. Той заяви : "Това, че правим спортни зали, това, че правим метро, това, че правим магистрали, това, че правим жп линии, пречиствателни станции, училища, детски градини, паркове – няма кой да не го признае" , но увеличаване на доходите и заетостта трябва да бъдат записани в предизборните програми на ГЕРБ.


+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

оПозиции 6406136930779528853

Публикуване на коментар

  1. Бойко още ли смята да опропастява държавата ни ?! ... Нима не е наясно , че страната ни се нуждае от спешни реформи във всички области на обществения ни живот , а не от магистрали , на които след три години трябва да им се прави основен ремонт ! ... Знаем какво постигна с моста в град Бяла : пълен провал , след изхарчени милиони пари , които трябва да им ги връщаме на нашите управници , за да си пълнят джобовете ! ...

    ОтговорИзтриване

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item