stoineff

Квалификациите за Купата на Coca-Cola

Училищен футболен турнир
Победителите в турнира ще спечелят 3 - дневен лагер в базата на Ювентус

Квалификациите за училищния футболен турнир "Купата на Coca-Cola" са в разгара си и стотици ученици от София, Пловдив, Варна и Бургас се състезават за голямата награда.

 Тази година отборът победител ще спечели уникален 3-дневен футболен лагер в базата на европейския гранд Ювентус. Младежите ще имат възможност да се срещнат лично със звездите на настоящия италиански шампион, да участват в тренировка на легендарния стадион и да разгледат музея на клуба.


07.03.2013 г., София: Училищните квалификации за футболния турнир „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ са в разгара си и стотици младежи вече тренират усилено, за да се включат в надпреварата за голямата награда. Тази година отборът-победител в турнира ще се наслади на уникален 3-дневен футболен лагер в базата на италианския отбор Ювентус. Младите спортни таланти не само ще се разходят из легендарния стадион в Торино и ще посетят музея на клуба, но ще имат възможност ексклузивно да разгледат най-строго пазените и трудно достъпни кътчета от него като съблекалните с личните шкафчета на футболните звезди. Освен с едни от най-легендарните имена в европейския футбол, младежите ще могат да се запознаят и спортуват със свои връстници от цяла Европа – победители в „Купата на Coca-Cola” от другите страни, в които турнира се организира.

През втория ден от своето пътешествие в света на големия футбол децата ще вземат участие в тренировка, ръководена лично от треньорите на младежкия отбор на Ювентус. Те ще им демонстрират успешни техники, стратегии и тактики за добри резултати в любимия им спорт.

Кулминацията на футболния лагер безспорно ще е третият ден, в който българчетата, заедно с останалите европейски участници, ще гледат на живо официалната тренировка на настоящия шампион на Италия. След края на спортната подготовка победителите от „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ ще се срещнат лично със звездите на Ювентус.

Coca-Cola в България организира спортната надпревара за втора поредна година, а партньори на инициативата са Министерството на физическото възпитание и спорта, Министерството на образованието, младежта и науката и общините Столична, Пловдив, Варна и Бургас.

До момента в „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ са се записали 162 училища от София, Пловдив, Варна и Бургас. Поради големия интерес за участие срокът за записване е удължен до 15 март. Правилата за участие и начините за записване във футболната надпревара са обявени на: www.coca-cola.bg/cup/, както и на фейсбук страницата на инициативата „Купата на Coca-Cola“.



Допълнителна информация за „Купата на Coca-Cola: Движи се!” 


Футболното състезание се организира от системата на Coca-Cola в България в партньорство с Министерството на физическото възпитание и спорта като част от нaционалната кампания "Аз обичам спорта", Министерството на образованието, младежта и науката, Столична община в подкрепа на инициативата „София – кандидат за европейска столица на културата”, общините Пловдив, Варна и Бургас. Спортната инициатива е насочена към ученици на възраст между 12 и 14 години и цели да популяризира активния начин на живот сред подрастващите и младежите по забавен за тях начин.




+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Спортни новини 1881093178653256548

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item