stoineff

Харлем шейк (Harlem shake) Може ли някой да спре прогреса?

Младите обичат Гарлем Шейк Harlem shake)
Младите обичат Харлем Шейк. Дали учителя го разбира, или не, е проблем на самия учител. Ангел и Моисей
се съобразиха с желанието на младите и превзеха родните класации.

С явно недоумение разбрах, че Христо Данев един млад и иновативен учител е уволнен заради, танца Харлем шейк, в който се е снимал с учениците си. 

Веднага се сетих за сентенция на Марк Твен:
"Да реформираш образованието е като да местиш гробище: първо, акцията е много непопулярна и второ, не можеш да се надяваш на никаква подкрепа отвътре"
Когато обаче "отвътре" някой млад иновативно мислещ стигне до сърцата на децата, до техните интереси, предпочитания - макар и със съмнителен метод вместо поощрение той получава уволнение.

"Преподавам английски език. В никакъв случай не съжалявам, че участвах в танца с децата, съжалявам, че се разделям с учениците и позицията си в училище, все пак това е родната ми гимназия", каза Данев и допълни, че той самият е учил в това училище.
„Идеята беше да се организира спонтанно веселие, на което бяха поканени всички. Тук проблемът е в различното мислене. Но не обвинявам госпожа директорката. Въпрос на интерпретация е всичко това, не искам да правя кампания на мъст. Системата не разбра посланието на целия този хепънинг. Посланието беше да представим една усмивка като контрапункт на целия този негативизъм, който заля страната през последните седмици"

Псевдо пуританите и дъртите даскалици смятат, че е достатъчно да "изпеят" урока си, да изпитат двама, трима ученика на дъската и да смажат индивидуалния порив за свобода на учениците. Затова и ставаме свидетели на обратния процес. Пълно незачитане на институцията "учител" в България, както и обезличаването и.



Явно самите консервативни разбирания на учителите им отреждат ролята на неудачници и втора ръка хора със смешни заплати, крещящи истерично в коридорите и класните стаи и обект на присмех сред децата. Респекта и уважението в съвременния свят имат различни измерения и ако иновациите, модернизацията, новите подходи се наказват ... образованието, образователната система, ще продължи да затъва. Лошото е, че децата ни ще са все по - неграмотни, а обществото все по - апатично.

А песента си има и прякор в България слушайте :) "Кольо Терориста":








-->

related

Любопитно 3765265099703360605

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item