stoineff

Революция в рекламата интервю с Димитър Бенев

Интервю с Димитър Бенев - Революция в Рекламата
От скоро „Интервю” е медиен партньор на сайта Революция в кариерата”. След успеха на първия семинар "КАК ДА СИ НАМЕРИМ РАБОТА И КАК ДА СТАРТИРАМЕ СВОЯТА КАРИЕРА" и в очакване на следващия ви срещаме с Димитър Бенев - SEO и SEM специалист, с богат опит и с разработени много проекти с български и чуждестранни фирми, културни институти и организации в ИТ сектора. Да започваме:

В: „Революция в рекламата” – звучи амбициозно. Бихте ли дали подробности за същността на семинара?


О: Във времена на световна финансова криза, естествена реакция на бизнеса е да свие или съкрати бюджета за дейностите, които не са пряко свързани с печалба, в това число и за реклама. Фактът е, че по време на криза оцеляват само тези, които имат агресивна и креативна рекламна политика.
Затова на семинарът "Революция в рекламата", ние ще разгледаме решения за ефективна реклама с нулев или много нисък бюджет и висока възвръщаемост на инвестицията - вирусен и партизански маркетинг, реклама в социалните мрежи и интернет, QR код. Повече за семинарът може да научите на www.revolutionbg.net

В: Започвам с въпросите, които не разбирам. Какво е QR code?

О: QR (съкращение от Quick Response) кодът е специфичен баркод, което представялва най-общо казано карирано квадратче. QR кодовете съхраняват информация, която да се визуализира при сканиране на кода (трябва да имате смартфон и подходящо приложение за Android или iphone). Информацията, кодирана вътре, може да бъде текст, уеб адрес, e-mail, картинка, визитна картичка, телефон...
На практика QR кодът има огромно приложение в маркетинга и рекламата. Възможностите за дизайн, брандиране, смяна на цветовете и формите, в съчетание с информацията кодирана в него, предоставя нови рекламни и маркенигнови възможности пред бизнеса.
Представете си например менюто на ресторант или последната промоционална брошура на голяма врига магазини да бъде събрана в рамките на няколко квадратни сантиметра - освен, че предоставя цялата информация, тя се запазва в паметта на телефона и може да бъде разгледана и по-късно.

В: За това, че социалните мрежи и вирусния маркетинг са мощен инструмент разбрахме не само от Арабската пролет, но и от организираните протести в България срещу монополите, които свалиха правителството на ГЕРБ. Дайте съвет как да използваме тази сила за себе си?

О: Дадохте много добри примери. Важно е потребителите да разберат, че социалните мрежи не са само кафета и котета. Ако медиите са четвъртата власт, то социалните мрежи са петата власт. Дори спокойно мога да кажа, че изместват традиционните канали за информация. Основната сила е свободата. Свободата да се изразяваме, да коментираме, да се събираме с хора със сходни интереси и да правим нещо заедно. Тази свобода ни помага да видим и други гледни точки, което е невъзможно при традиционните източници на информация (където гледната точка е тази на автора). Това дава в ръцете ни мощен инструмент да се развиваме, да научаваме нови неща, да опознаваме нови светове и хора.
Социалните мрежи и вирусния ефект, който може да последва от тях може да ни помогне да популяризираме своите интереси и каузи и да съберем съмишленици да ги реализираме. Те предоставят възможност да реализираме идеите си и да променим светът.

В: Може ли репутацията на даден бранд да се раздели на „онлайн” и „офлайн”, няколко думи?

О: На теория сигурно е възможно. Но на практика във времената на web 2.0 или т.нар. "социален интернет" съдържанието в мрежата вече се създава от потребителите. Във форумите, във facebook, в специализираните сайтове, в блогове те споделят от кои услуги, продукти и марки са доволни и от кои са недоволни. А потенциалните клиенти вече проучват марките точно на тези места. Спомнете си например, как избрахте последният си телефон? Или телевизор? Няма как онлайн и офлайн репутацията да не са в синхрон.
Което е добре и за бизнеса, и за потребителите.
Всеки бизнес, вече е длъжен да води корпоративен блог, да има присъствие в социалните медии и мрежи, форумите, да се бори за вниманието на потребителя, защото така ще подобри имиджа на марката.

В: Да ви върна назад. Доволни ли са хората, които посетиха предишния семинар?

О: Това може да попитате присъствалите на семинара, но за мен беше един много силен модул. И според моите лични наблюдения, всички на 100% при необходимост, ще покажат своите най-силни качества и ще реализират себе си успешно.

В: Интервюто, може ли да се счита като част от „Герила маркетинга” и кога?

О: Герила или партизанският маркетинг е необичаен начин за реклама за сметка на огромните инвестиции. Това е начинът, по който малките компании се борят с големите корпорации, с огромни бюджети за реклама. В този смисъл интервюто може да се счита като герила маркетинг, особено в популярна медия като www.inter-view.info

В: Направете предложение с една дума на нашите читатели да посетят семинара "Революция в рекламата”

О: Преживяване!
Точно на това залагат революционните методи за реклама - на съпреживяването, на емоцията.
На това залагаме и ние в нашите обучения. Конфуций е казал: "Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах."

В: Дайте една вълшебна рецепта за реклама.

О: Ако има вълшебна рецепта едва ли някой би я споделил :)
Аз мога да дам моята рецепта:
1. Повече практика и по-малко четене стари, дебели маркетингови книги и учебници.
2. Мислете извън рамките, показвайте ползите, подтиквайте към действие.

В: Благодаря за интервюто и успехи!


+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Онлайн бизнес 3052555831458892517

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item