stoineff

Кой се страхува от хиперинфлация?

педесет хиляди лева 50 000
Банкнотите от 50 000 лв. са банкнотите с най - голям номинал в съвременната история на България

Толкова е объркано. Защо ни плашат с хиперинфрация и падане на валутния борд? А ние защо се страхуваме. Нима не живеем в България  най - бедната държава в Европейския съюз? И това, че е най - бедната страна в Европа далеч не е най - страшното. Лошото е, освен бедни българите са и нещастни.

Но да се върнем към доходите в България. Минимална заплата е 138,46 евро.  Вероятно сметките за ток през януари на повечето от хората, които работят цял месец за тези пари са два, или три път по - високи. Не говорим вече дори и за оцеляване. Става дума за абсурд.

Минималните заплати в страни като остров Вануату  - 213,70 евро, Сейнт Винсент и Гренадини - 151,02 евро. - Тринидад и Тобаго - 176,88 евро, Антигуа и Барбуда - 337,92 евро, Сейнт Китс и Невис - 387,20 евро. са недостижима мечта във финансово дисциплинираната България.

И отново Дянков излиза напред и прави привидно плашещи сравнения.
Вземането на заем за увеличаване на най-ниските пенсии и доходите на най-бедните ще разклати валутния борд, ще се плащат огромни лихви по 30 млн. лв. годишно и страната ще влезе в спирала на растящи дългове виж още тук
 Нали помните 1997 г. хиперинфлацията ...

...Помним я... Ама има една съществена разлика между българите през 1997 г. и българите днес. Тогава хората имаха спестявания и банкерите, олигарсите и кредитните милионери, предизвикаха това масово ограбване. Сега хората имат кредити. Познайте кой има нужда от валутния борд хората с кредитите, или банките?
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

оПозиции 3697324272125845952

Публикуване на коментар

  1. Точна преценка. Вижте и моето мнение тук: http://bulgaria-mmt.blogspot.com/2013/03/blog-post_10.html

    ОтговорИзтриване

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item