stoineff

Министрите на Орешарски - последни рокади

Министрите на орешарски

Министър на финансите – ПЕТЪР ЧОБАНОВ или Кирил Ананиев

Министър на вътрешните работи – ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ, Младен Червеняков или ген. Красимир Петров

Министър на външните работи – ИВАЙЛО КАЛФИН (вицепремиер) или Кристиян Вигенин


Министър на образованието – АНА КЛИСАРСКА, Марияна Георгиева-Бенчева (ДПС) или Ваня Добрева


Министър на правосъдието - ЗИНАИДА ЗЛАТАНОВА или Ана Караиванова

Министър на отбраната – АНГЕЛ НАЙДЕНОВ или Борислав Сарандев

Министър на икономиката, енергетиката и туризма – ДРАГОМИР СТОЙНЕВ, Явор Куюмджиев, Петър Чобанов или Петър Кънев

Министър на труда и социалната политика – ХАСАН АДЕМОВ (ДПС) или Драгомир Стойнев

Министър на земеделието - СВЕТЛА БЪЧВАРОВА

Министър на регионалното развитие - ДЕСИСЛАВА ТЕРЗИЙСКА или Димчо Михалевски

Министър на транспорта – ДАНАИЛ ПАПАЗОВ или Камен Костадинов (ДПС)

Министър на околната среда и водите – ИСКРА МИХАЙЛОВА (ДПС)

Министър на здравеопазването – ТАНЯ АНДРЕЕВА

Министър на културата – ПЕТЪР СТОЯНОВИЧ или Мая Вапцарова

Министър на спорта – ГЕОРГИ МЪРКОВ

Министър на еврофондовете – МЕГЛЕНА ПЛУГЧИЕВА (вицепремиер)

Министър без портфейл – ЯНАКИ СТОИЛОВ (ресор – социална политика)

+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

Министър-председател:

ПЛАМЕН ОРЕШАРСКИ

Вицепремиер и министър на правосъдието:
ЗИНАИДА ЗЛАТАНОВА, доскоро оглавяваше представителството на Еврокомисията в София

Министър на вътрешните работи
ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ, бивш шеф на ДАНС, подал оставка след записите за Мишо Бирата, съветник на премиера Борисов, началник на кабинета на президента Плевнелиев. Подаде оставка като такъв в навечерието на изборите

Министър на отбраната
АНГЕЛ НАЙДЕНОВ
Роден на 28 септември 1958 г. в гр. Кърджали. По професия е инженер-навигатор. Бил е депутат в 37-то, 38-то, 39-то Народно събрание, депутат е и в 40-ия парламент. Членува в Комисията по външна политика и в Комисията по отбрана. В 40-то НС Найденов е председател на ПГ на Коалиция за България.

Министър на финансите
ПЕТЪР ЧОБАНОВ
Роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Притежава магистърска степен по макроикономика (2000 г.) и научна степен „доктор по финанси” (2006 г.) от УНСС. От 2005 г. до май 2009 г. е изпълнителен директор на Агенцията за икономически анализи и прогнози. От 2002 г. е преподавател в катедра „Финанси” в УНСС.Председател на Комисията за финансов надзор. Член на управителния съвет на Българската макроикономическа асоциация.

Министър на икономиката, енергетиката и туризма
ДРАГОМИР СТОЙНЕВ
Икономист, завършил е Сорбоната и френското училище за висши кадри и политици ENA. Работил е в Дирекция “Стратегическо планиране и управление” на Министерски съвет. Икономически съветник на премиера Сергей Станишев 2005-2009 г. Избран за депутат от БСП втори мандат.

Министър на регионалното развитие и благоустройството
ДЕСИСЛАВА ТЕРЗИЙСКА

Министър на труда и социалната политика
ХАСАН АДЕМОВ
Депутат на ДПС в 38-то, 39-то, 40-то и 41-во народно събрание. Роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва Медицинския университет във Варна и специализира анестезиология и реанимация.

Министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията
ДАНАИЛ ПАПАЗОВ
Шеф на пристанище Варна. Спрягаше се за кандидат-кмет на Варна – документите му за участие в изборите бяха внесени от Инициативен комитет.

Министър на здравеопазването
ТАНЯ АНДРЕЕВА
Изпълнителен директор на болница “Шейново”. В изборите за 42-о НС Андреева беше избрана за депутат от гражданската квота на БСП.

Министър на земеделието и храните
СВЕТЛА БЪЧВАРОВА
Ст.н.с. I ст. д-р Светла Бъчварова е член на ИБ на БСП. Бивш зам.-министър на земеделието и храните (2005-2009). Завършила две висши образования: Аграрна икономика в УНСС – София и Журналистика. Била е управител на Системата за агропазарна информация. От 2003 г. е председател на Селскостопанската академия. Член на Надзорния съвет на “Булгартабак холдинг”.

Министър на културата
ПЕТЪР СТОЯНОВИЧ
Парламентарен секретар и началник на кабинета на министър Надежда Михайлова в правителството на Иван Костов (1997-2001). Заема и висши партийни постове в СДС (2001 – 2003) и в ПП “Движение Гергьовден” (2003-2010). Напуска ПП “Движение Гергьовден” през април 2011 г.

Министър на образованието, младежта и науката
АНЕЛИЯ КЛИСАРОВА
Родена е на 13 декември 1961 г. Завършва висшето си образование в Медицинския Университет- Варна с награда “Златен Хипократ” за отличен успех. Професор. През 2003 г. става началник на „Център по образна диагностика”. В периода 2004 – 2012г. е ректор на Медицинския университет – Варна.

Министър на околната среда и водите
ИСКРА МИХАЙЛОВА
Депутат от ДПС. Родена: 07.09.1957 г., гр. София. Бивш зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството. 2001 – 2005 г. – Съветник към политическия кабинет на министъра на регионалното развитие. В 41-ото НС – Председател на Комисия по околната среда и водите

Министър на външните работи:
КРИСТИЯН ВИГЕНИН
Роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 2000 г. е избран за член на Висшия съвет на БСП, а в края на 2001 г. – за член на Изпълнително бюро на партията. От 2005 до 2007 е депутат, а след 2007 – евродепутат.

Министър на спорта:
ГЕОРГИ МЪРКОВ
Роден е на 5 април 1946 г. в с. Горно Вършило, Пазарджишко. Бивш борец в класическия стил – олимпийски (Монреал`76), световен (София`71) и европейски (Катовице`71) шампион. Завършва висше образование във ВИФ „Георги Димитров“, след това е бил треньор в „Левски-Спартак“, пом.-треньор в националния отбор по борба, в клубове от Сърбия, Швейцария и Австрия. На европейското първенство в Йонкьопинг (Шв) през 1984 г., като треньор на националния тим обезврежда терорист, нахлул в залата, като го поваля на пода и му отнема пушката. За тази постъпка е награден от ЮНЕСКО.
Бил е преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски” и е доктор хонорис кауза на ВТУ „Тодор Каблешков” (Сф). Бе председател на Българския спортен тотализатор и областен управител на Пазарджик. Има собствен бизнес. От 9 ноември 2011 г. е председател на общинския съвет на гр.Септември.

related

Политика 5671328566938885507

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item