stoineff

Ранен е полицай при циганско сбиване в с. Радомирци

Плевен. Полицай пострада при бой между цигани в плевенското село Радомирци, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Вчера – 2 май, около 15.00 часа в центъра на селото по време на провеждане на традиционен годишен събор възникнал скандал между двама мъже на 18 и 23 години.

 18-годишният е с 8 заявителски материала за кражби, 6 - за управление на МПС без СУМПС в срока на административно наказание и с две присъди, а 23-годишният - с 2 криминални прояви за унищожаване и повреждане, 2 - за управление на МПС без СУМПС в срока на административно наказание, кражба и пет присъди.

Искрата пламнала заради неуредени финансови отношения - дълг от 50 лева. Скандалът бил прекратен от намиращите се на място полицаи, охраняващи събора. След 15 минути, роднини и приятели на двамата младежи, заедно с тях започнали масов побой в центъра на селото.

Служителите на реда предприели мерки за прекратяване на конфликта, но тълпата оказала съпротива. Представителите на двете ромски фамилии тръгнали един срещу друг с дървета, колове, лопати, кой каквото свари да грабне. На място са изпратени са допълнителни полицейски сили.

При инцидента пострадал и полицай, който е с охлузни рани в лявата ръка. Трима от участниците – двамата подбудители и 29-годишен, са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 325, ал. 2 от НК.


+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Регионални 2153260848219628033

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item