stoineff

Трима от шефовете на СДОТО са признали, че са подслушвали по заповед на Цветанов

подслушване - скандал
Трима от четиримата обвиняеми за скандала с незаконното подслушване шефове на спецдирекцията „Оперативно-технически операции“ (СДОТО-МВР) са признали пред разследващите, че са използвали мобилните станции за незаконно подслушване с устно разпореждане на вътрешния министър Цветан Цветанов, твърди в. "Преса".

 Това прави зам.-председателя на ГЕРБ главен подбудител на незаконното подслушване. Прокуратурата обаче не може да му повдигне обвинение, защото той не се отказва от предизборния си имунитет.

Признанията на трима от четиримата висши полицаи не ги освобождава от наказателна отговорност, но съдействието на правосъдието може да смекчи наказанията им.

Показанията сериозно променят въпроса за отговорността на бившия вътрешен министър. Досега се смяташе, че той ще отговаря само за неупражнения контрол за ползването на специалните разузнавателни средства. От показанията на бившите му подчинени става ясно, че той им е нареждал незаконното слухтене, с което става съучастник в престъплението. В този случай наказанието е като за извършеното от полицаите престъпление – от 1 до 8 години лишаване от свобода.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Политика 4742051053555905399

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item