stoineff

Ердоган: Имаме напаст, която се казва Twitter

Протестите в Турция, Туитър и ердоган
Протестиращ  се готви да запали знаме с
лика на Ердоган СНИМКА :Ройтерс

 „Имаме напаст, която се казва Туитър. Там могат да бъдат намерени най-добрите примери за лъжи. За мен, социалната медия е най-голямата напаст за обществото“, каза той в интервю за турска телевизия.



По думите му, чрез туитовете се разпространяван невярна информация, която е довела до дезинформиране на обществото и протестите. „Хората са подвеждани от скандалните лъжи“, добави Ердоган.

Турският премиер не е първият регионален лидер, който в крайна сметка се образова на тема социални медии – по-специално Фейсбук, Ютуб и Туитър -, използвани масово от хората на възраст под 40 години, които съставляват мнозинството от населението в Турция и арабския свят.

Социалните медии помогнаха на хората в Тунис и Египет да се организират и свалят диктаторските режими с страните си. Отчитайки тази заплаха, турското правителство отряза достъпа до фейсбук и Туитър в страната в ранните часове на събота.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Свят 8547435772046832742

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item