stoineff

Прокуратурата ще разследва полицаи за престъпления по служба по време на протестите



София. Прокуратурата ще се самозезира за престъпление по служба и нанасяне на телесни повреди при и по повод изпълнение на служебните задължения, но става дума за единици полицейски служители. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти.


"Не мисля, че нареждането за извеждане с автобуса е издадено от вътрешния министър, ще стигна до извод откъде. Според мен нивото, от което е издадено, не е нивото на вътрешния министър, по-скоро ниво на лице, което е ръководело действията там", каза Цацаров.

"Имаше кадри от протестите, които показаха, че може би трябва да търсим хора, които са упражнили насилие не само от едната страна на барикадата, но и от другата и то съвсем неоправдано насилие. Огромната част от служителите се държаха абсолютно коректно, полицията запази максимално спокойствие и редовите полицаи, които бяха там на място, те нямат отношение към начина на извеждане на депутати и избраната за това тактика", каза още главния прокурор.

Той заяви, че Прокуратурата ще се самосезира и след като са потърсили данни за случилото се, явно го е направила. „Без съдействие и то такова, каквото трябва да се окаже на прокуратурата, по отношение на това кое подразделение къде е било, кой служител къде е би разположен и кой се крие зад конкретни шлем, ще е трудно. Мисля, че ръководството на МВР ще окаже максимално сътрудничество”, каза още Цацаров.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

протести 8112285434490985484

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item