stoineff

Хосни Мубарак излиза от затвора. Ще бъде под домашен арест

Хосни Мубарак излиза от затвора.

Кайро. За Хосни Мубарак четвъртък беше ден на триумф-денят, в който той отлетя към свободата. С хеликоптер той беше транспортиран от затвора към военната болница в Кайро, където ще бъде под домашен арест.


Като цяло в момента на 85-годишния бивш лидер му върви доста, коментира германският в. „Франкфуртер рундшау”. Неговото здраве сега е по-добро, отколкото преди няколко месеца. Много членове на „Мюсюлманските братя”, които искаха да го отведат на бесилката, сега са в затвора.
"Да, съдът постанови освобождаването на Мубарак, но в крайна сметка това е политически процес. Бившият държавен глава се възползва от промяната в политическия климат след свалянето от власт на ислямистите", коментира египетски юрист.
Шариф ал-Гамал, координатор на движението „Тамаруд”, което само преди два месеца мобилизира милиони демонстранти срещу ислямистите, е наистина недоволно, че на Мубарак е било разрешено да напусне затвора. Движението скоро ще протестира срещу това решение, но не и този петък, когато „Мюсюлмански братя” обявиха протести.
Гамал не смята, че освобождаването на Мубарак от затвора е причина да бъде поискана оставката на новите управници.
"Египетският народ знае, че режимът на Мубарак беше несправедлив. Но това, което преживяха хората при управлението на „Мюсюлмански братя”, подтикна някои от тях да приемат освобождаването на Мубарак с добро чувство”, коментира координаторът на „Тамаруд”.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Свят 7291291150445326365

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item