stoineff

Васил Горчев - Кьоравия е една от жертвите на Пернишките килъри

Васил Горчев - Кьоравия

Васил Горчев-Кьоравия - бивш благоевградски криминален бос е екзекутиран от пернишки убийци, това е една от версиите,

 по която работят криминалисти, но която излезе официално след откриването на трупове в горите над Перник и новото разследване срещу арестуваната групировка Килърите 3. - съобщава struma.com

С оглед на новите доказателства и разкрити факти от МВР, отдавна забравените досиета на кървавите убийства и показни разстрели отново са актуални. Светлозар Лазаров главен секретар на МВР беше първия, който загатна, че е възможно пернишките килъри да са свързани с разстрела на Горчев.

Според разследването, благоевградският престъпен бос е бил убит, заради преразпределение на територии в Пиринско, които той години контролирал. Целта е била сфери на контрол над трафика на дрога и влияние, контрабанда и проститутки и пред граница.

Първите пресечни точки на перничани и Горчев стават около една година преди разстрела му извършен показно през януари 2005 година в центъра на Благоевград пред хотелски комплекс Ален Мак. Посред бял ден снайперистът окървави площадното пространство само с един изстрел посред бял ден. Първоначалната версия бе, че Горчев е станал жертва на сръбски килъри, по поръчка на перничани. В последствие, обаче следите водеха отново към пернишките босове и техните наказателни отряди в Радомир.

След залавянето в Солун на Йоско Йосифов - Йоско Костинбродския той е и първия разпитан за екзекуцията на на Кьоравия. Йоско, е и първият който е заподозрян за съпричастност към убийството на благоевградския лихвар и изчезването на друг мафиотски бос в Пиринско, Кирил - Буята".

Бурята изчезна мистериозно като Росен Бойчев-Бандита и Стефан Назъров - Брежанеца. Зад цялата схема от убийства и отвличания, полицаите смятаха, че стои Райко Кръвта и неговите наказателни отряди. След разстрела на Горчев се заговори, че в Пиринско ще се настани перничанин с прякор Володката. Такъв, обаче не се появи, тъй като войната зае застрашителни размери и последваха трупове из цялата страна.

Цели 17 месеца "Килърите 3" чакали сгоден момент, за да ликвидират Главния на ВИС Георги Илиев. "Ще им покажем, че Перник е по-голям от всякакви силови групировки. Продаваме най-добрата дрога, не ни е страх от никого". Така Райко Кръвта надъхвал бандата от "Килърите 3", докато обсъждали как да ликвидират Георги Илиев в началото на март 2004 г.
Той никога не си признал пред подчинените откъде е насъбрал толкова злоба срещу лидера на ВИС. От близкото обкръжение на Георги Илиев обаче разказват за среща през февруари 2004 г., когато Главния на ВИС извикал в офиса си Райко Кръвта. Заплашил го, че ще го ликвидира заради убийството на Васил Горчев-Кьоравия в Благоевград на 20 януари същата година, пише пък “Стандарт”.

Опитни криминалисти още преди години твърдяха, че пернишката мафия е най-могъщата в България, с претенции за пълен контрол върху каналите за дрога и контрабанда. Именно контрола върху каналите взриви и войната между групировките, в която мистериозно изчезнаха или бяха убити десетки босове на престъпния свят. Всъщност след разстрела на Горчев ъндърграунда в Пиринско остана обезглавен и до момента няма бос от ранга на Васил Горчев, така убийците му разчистиха терена за настаняването си в региона. Разследването на смъртта на В. Горчев стартира отново, казаха столични криминалисти.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Перник 9003422691156215115

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item