stoineff

Изнудвала ли е убитата банкерка убиеца си?

Убита банкерка

Какви са мотивите на убиеца? Защо един бизнесмен вдига пистолета и прострелва една жена в сърцето? Какъв е конфликтът на интереси, принудил Любомир Симеонов да стане убиец?

Въпросите са много, а нови данни излизат около убийството на банкерката Павлина Йовчева от Уникредит Булбанк . Faktor.bg публикува документи, които хвърлят една нова възможност, а именно убиецът Любомир Симеонов да е бил изнудван от банковата институция. 


Според жалбите, които той пуска фирма „Ветоника” ЕООД, която е регистриран в Бургас и се занимава със събиране и износ на билки. През май миналата година бизнесменът печели европейски проект по мярка 123 за развитие на селскостопанските райони, на стойност 2 200 000 лв., с одобрена субсидия от фондовете на ЕС за 900 000 лв. и разкриване на 27 нови работни места. Месеци преди да подпише договор с Държавен фонд "Земеделие" фактори от Карнобатския и Бургаския клон на "Уникредит Булбанк" (УКБ), които обслужват фирмата на Симеонов започват настъпателно да го притискат да смени фирмата, която ще изпълнява строителната част по проект с друга посочена от тях. Бившият военен отказва да се вслуша в „съветите” на банкерите и от там започват проблемите му, които довеждат и до кървавата драма.

„Вече имах сключен договор за изпълнение по проекта с фирма „ Топстрой Декор” ООД – Сливен. През месеците октомври и ноември 20011 г. тогавашният директор на УКБ, гр. Карнобат Веселин Желев (сега пенсионер) на три пъти е идвал при мен, за да оказва натиск да сменя строителната компания с посочената от него „Партньори – АТ” ЕООД.

На 8 май 2012 г. директорът на УКБ – гр. Бургас Павлина Йовчева ми казва, че трябва да помисля за смяна на строителната компания и фирмата за строителен надзор. До края на същия месец и директорът на УКБ – гр. Карнобат Таня Колева както и мениджърът на „Бизнес клиенти” Христина Кацарова ми поставиха същото условие: „Любо, нищо няма да направим, докато не смениш строителя с „Партньори – АТ” ЕООД. След моя отказ да сменя строителната компания ми бе отказано финансиране на проекта и ми бе заявено от Димитър Пенков, старши мениджър в централата на УКБ, че

до две години фирмата ми ще бъде заличена
от регистрите”.


Това признание арестуваният Любомир Симеонов е документирал в изложение от 11 март тази година до председателя на Арбитражния съд при Българска стопанска камара проф. Огнян Герджиков (ТУК виж жалбите на убиеца). Оказва се, че през последните месеци жалби с подобно съдържание той е изпратил с надежда и до прокуратурата, министерствата на финансите, икономиката, труда и социалната политика, включително и до ръководството на "Уникредит Булбанк" в София.

Четете още в оригиналаната статия: Фактор.бг
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

новини 7295663637141383887

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item