stoineff

Пожарът край Казанлък изпепели няколко вили в околностите на града и все още не е потушен


Последни новини. Огромен пожар бушува, след като се запали днес,,при стрелби на военния полигон край Казанлък. 

Няколко вили в околностите на града са изпепелени до основи. Засега няма пострадали хора. Заради бушуващия вятър, който постоянно сменя посоката си пожарът все още не може да бъде овладян.

Фронтът на пожара е огромен и се прави всичко възможно за потушаването му, на място гасят всички налични граждански и военни пожарни коли в Казанлък. Огънят е обхванал и борова гора и се разпространява към близките села. Вече няколко часа над Казанлък се стеле гъст дим, който се носи на стотици метри преди огнената ивица. Това на практика затруднява пожарникарите да стигнат до пламъците.

В момента екипи, които участват в гасенето чакат пламъците до разклона за Черганово по пътя Казанлък-Стара Загора. Всичко до там е изпепелено, съобщава репортер на кazanlak.сom.

С огнената стихия се борят всички пожарни на Казанлък, една от Стара Загора, и от завод "Арсенал", общинска техника, тежкотоварна военна техника, която е изпратена по спешно разпореждане от бригаден генерал Димитър Шивиков - началник на 61 Стрямска механизирана бригада, след алармиране от кмета Галина Стоянова. Като ръководител на кризисния щаб Стоянова е получила спешна помощ и от Арсенал, като на мястото на пожара е и шефът по сигурността в завода Станислав Ненов.

На мястото на пожара са още директорът на РИОСВ Нанчо Видев, заместник директорът на Горското стопанство Владимир Атанасов, шефът на общинското звено по защита на населението Димо Димов, Николай Чалъков - директор на общинското сметосъбиране, разбира се там е и началникът на Районната служба по пожарна безопасност и защита на населението Анчо Шишков и други представители на включваните в криза институции.

Вятърът е много силен - 10 метра в секунда и огънят страшно бързо се разраства. Борим се и правим каквото можем, но е нужна техника, обяснява Тошо Тодоров от "Горско стопанство" - Казанлък.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Стара Загора 3184111035795996755

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item