stoineff

Зъболекар и съпругата му заклаха 14 годишната си дъщеря в Индия


Индийският зъболекар Раджеш Талвар и съпругата му Нупур бяха признати в понеделник за виновни в убийството на своята 14-годишна дъщеря Ааруши и слугата им Хемрадж.

 Тялото на детето с прерязано гърло и смъртоносна травма на черепа бе намерено в дома им през май 2008 г., пише India Times.

Подозренията веднага паднаха върху слугата Хемрадж Банджаде, но ден по-късно непалецът бе намерен мъртъв също с прерязано гърло и травма на главата на покрива на къщата на съпрузите. Родителите отричат вината си за убийствата, също че са унищожавали улики и са въвеждали следствието в заблуждение.

Когато съдията започна да чете съдебното решение, съпрузите, заплашени от смъртно наказание или доживотен затвор, се разреваха, но после изразиха гнева си срещу становището на съда. Окончателната им присъда ще бъде обявена днес.

Делото стана знаково в Индия и всяка новост около него се следи с особен интерес от пресата. Процесът също поляризира обществото в страната.

Изданието пише, че тялото на Ааруши бе намерено в спалнята й, разположена в съседство със спалнята на родителите й в предградие на Делхи. Прокуратурата твърди, че майката и бащата са убили дъщеря си в изблик на гняв, след като са разбрали, че тя има интимна връзка със слугата Хемрадж. На свой ред родителите твърдят, че са станали жертви на „лов на вещици“.

В началната фаза на процеса пресата описваше Ааруши като „момиче, лишено от морални устои“, което се е заигравало със свои връстници и е прекарвала редица нощи в домовете на приятели. Тези твърдения предизвикаха възмущението на редица организации, защитаващи правата на жените и децата в държавата.

Някои наблюдатели пишат, че даденият случай е „сблъсък“ между двете култури на съвременна Индия – консервативната и културата на средната класа, отхвърляща предразсъдъците.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Свят 7250079111795989789

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item