stoineff

Браво, Иво!

Иво Ангелов

Най - добрия български борец в момента, пернишкото момче  Иво Ангелов, който стана световен и европейски шампион по борба, бе избран за спортист на България за 2013 г.



Наградата му бе връчена по време на церемонията във Военния клуб в София, пише gol.bg

Заради постиженията си Ангелов стана почетен гражданин на Перник. Той е на път да бъде избран и за спортист на годината в родния си град. Дали това ще се случи обаче, ще стане ясно на 19 декември.

През септември българинът стана световен шампион по борба класически стил на шампионата на планетата в Будапеща, побеждавайки руснака Куйляков с 3:2 в драматичен сблъсък за златото.
Половин година по-рано Ангелов стана европейски шампион в Тбилиси, като на финала се наложи над същия противник. Именно с Иво Ангелов са свързани големите надежди на България за олимпийско злато на Игрите в Рио през 2016 година. Иво е пример за дисциплиниран и трудолюбив спортист, затова и наградата му е заслужена напълно.

Най-добрият български тенисист Григор Димитров остана на второ място в анкетата за Спортист на годината след силния сезон, който направи. Гришата спечели първата си титла от ATP, а по-рано сензационно победи Новак Джокович, който бе №1 в света по време на сблъсъка им в Мадрид.

Трети в класацията за Спортист на годината се нареди гордостта на страната ни в професионалния бокс Кубрат Пулев, който вече има 19 победи в 19 мача на ринга.

Топ 10 в анкетата за Спортист на годината:

1. Иво Ангелов – борба
2. Григор Димитров – тенис
3. Кубрат Пулев – бокс
4. Цветан Соколов – волейбол
5. Ивет Лалова – лека атлетика
6. Иван Марков – вдигане на тежести
7. Владимир Дубов – борба
8. Силвия Митева – художествена гимнастика
9. Георги Иванов – лека атлетика
10.Станилия Стаменова – кану-каяк
Спортист с увреждания на годината:
Стела Енева – лека атлетика
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Спорт 8030546252795075116

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item