stoineff

Акциите на Facebook скочиха с 15 %

Фейсбук- Зукърбарг

Рекламните приходи са нарастнали със 65 процента за една година. 

Вашингтон. Повече от 1.23 милиарда души активно използват Facebook всеки месец, 

а годишното увеличение на активните потребителите на най-голямата социална мрежа се изразява в 16 процента за месечните и 22 на сто за всекидневните потребители, пише CNET.

Финансово компанията също се справя добре. Рекламните приходи са нарастнали със 65 процента за една година. 

Финансовият пазар хареса резултатите на Facebook и цената на акциите скочи с повече от 15 процента в ранните часове на 30 януари, след като компанията обяви резултатите си предния ден. По време на обсъждането на тези резултати основателят на социалната мрежа Марк Зукърбърг очерта бъдещето на Facebook в следващите десет години.

Компанията очаква драматично повишаване на средните приходи на потребител в рамките на три години, дори при добавянето на няколкостотин милиона нови членове. Увеличението ще дойде от по-персонализирани и контекстуално адекватни реклами, които привличат по-ефективно вниманието.

Facebook планира да се откъсне от монолитността си, създавайки спектър от мобилни приложения, които се очаква да провокират по-дълбоко обвързване и да отстранят конкуренцията. Тази седмица социалната мрежа представи Paper, самостоятелно мобилно приложение за новини.

Същевременно Facebook се опитва да създаде следващо поколение търсачка с Graph Search и инвестициите си в областта на изкуствения интелект и невронните мрежи. Зукърбърг посочи, че скоро може да се очаква мобилна версия на Graph Search, но изграждането на Graph Search, която превръща трилиони късчета от харесвания, публикации, снимки и друго съдържание в база от знание, което се контролира гласово и интелигентно отговаря на въпроси, ще отнеме няколко години.

В рамките на 10 години Марк Зукърбърг иска да достави интернет достъп на две трети от населението на Земята, които сега не са свързани. И да ги направи членове на Facebook, разбира се.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Онлайн бизнес 2152335009078812538

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item