stoineff

Наистина ли журналистите се превръщат в лешояди?

Първата снимка печели награда, а втората стана спорна.
(Photo Paul Hansen)
Снимката на убитата от полицаи в Хаити, Фабиен спечели награда (Photo Paul Hansen)


Обект на  възникналият спор, е  фотографията на Пол Хансен, който спечели наградата за Изображение на годината през 2011 в Швеция.

 Фотографията показва, Фабиен, 14-годишно момиче, което убито от полицията, след като е заловена да краде столове и някои картини от един магазин, след като земетресението удари Хаити. (Земетресението в Хаити от 2010 г. е катастрофално - отнема около 200 000 човешки живота - преброените трупове са над 170 000, а ранените за над 250 000 - 1 000 000 души остават без подслон, а общо над 3 000 000 са засегнатите)


Сега се знае, че е имало 14 журналисти - фотографи в момента на смъртта на момичето, което е довело до критики и дебат за етиката на фотографите. Спорът възникна, когато Nathan Weber публикува снимка на същия образ, който спечели наградата, но от гледна точка, в която можем да видим момичето положено на земята заобиколено от фотографи.


(Photo Nathan Weber)
Снимката, която показва фотографите, които снимат трупа на убитото момиче предизвика сериозни дискусии (Photo Nathan Weber)

Спорът и дебатите са дали и как е нужно да се отразяват подобни събития? Трябва ли света да вижда подобни истории? Наистина ли журналистите се превръщат в лешояди?

Видео и снимки на Nathan Weber
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Свят 3687906362068756705

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item