stoineff

Студът отне много човешки животи в Европа през последните дни

ice-car

Студове обхванаха Източна Европа, като най-силно засегнати са Румъния, България, Латвия и Полша, а Москва засече най-студения си ден в годината. В Латвия лошото време взе 58 жертви- 43 мъже и 15 жени. Само през почивните дни в Полша загинаха 17 души. Германия също даде жертва- 57-годишен мъж, открит на спирка, е починал от премръзване. В България загиналите от премръзване през последните няколко дни са четирима.

Ниските температури донесоха със себе си редица лоши последици: освен човешките жертви, възникнаха проблеми с електричеството, а общественият живот е блокиран. Студовете парализираха райони от Балтийско море до Чехия. В Прага 40 хиляди души измръзнаха, защото останаха без отопление.

Температури до минус 20 градуса бяха регистрирани от Балтийско до Черно море.
Управляващите в Латвия предупредиха гражданите да проявят повишена бдителност, с оглед на ниските температури, които нощем падат до минус 20 градуса. Властите в столицата Рига призоваха бездомниците да използват приютите за пренощуване, които сега са отворени целодневно.

Същевременно, в Полша само за почивните дни студовете отнеха живота на 17 души. Във Варшава термометрите показваха минус 18 градуса.

Лошото зимно време донесе снегове и за Румъния, които предизвикаха проблеми с транспорта и затвори редица училища. Докато източните и южните части на европейската държава все още се възстановяват от снега, който натрупа в края на миналата седмица, на хоризонта се задава още една буря. Тя вече предизвика снеговалежи в по-високите части на Словения на юг към Северна Гърция. При преминаването си през Гърция, бурята ще се засили.
Снеговалежи се очакват в западните части на Балканския полуостров. В Североизточна България и в Източна Румъния се очаква дебелината на снежната покривка да достигне 8-15 сантиметра, като в Букурещ може да натрупа и до 30 сантиметра.

В сряда вечерта снежната буря ще удари и южната част на Украйна.
Междувременно, днес Москва засече най-студения си ден в годината. Температурите паднаха до минус 22 градуса в руската столица, и до минус 31 в околните райони. Това е 10 градуса по-ниско от средното за това време на годината. Очакват се още застудявания.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Свят 8254613170231100314

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item