stoineff

Интервю с Михаил Христов - Животът е толкова добър, колкото ние самите си го направим

Михаил Христов - интервю



Интервю с Михаил Христов на Даниел Стойнев.

Този път ще ви срещнем с едно силно момче, от което всеки един от нас може да вземе пример и да се поучи.

Той казва: „Това е просто работа. Тревата расте, птичките летят, вълните се разбиват в пясъка, а аз побеждавам хора.”

В: Но без повече встъпления става дума за Михаил Христов. Нека той сам се представи така както сметне за най – добре пред читателите на „Интервю”:
Отново цитат. Вместо въпрос „Уверено поемайте рискове и се борете! Животът е толкова добър, колкото ние самите си го направим.” … Разтълкувай от твоята гледна точка.


О: Това сякаш е писано за мен. Хората, които ме познават, знаят защо. Бих казал, че живеем един живот, ако не правим това, което мислим за добре, ще го пропилеем. Даже и да грешим, винаги има втори шанс. Бих ти и отговорил и така - Животът е гаден за сметка на това е вечен за едни, а кратък за други.

В: Ти си двукратен световен шампион на скок дължина за мъже и младежи и български параолимпийски състезател по лека атлетика. Колко скачаш?

О: :) 6.30 метра, за мен е малко, питай ме пак преди Рио де Жанейро, тогава се надявам да ти кажа 7.50 метра.

В: С какво побеждаваш опонентите си?

О: Може би с това, че не обръщам внимание на провокациите, а те не липсват. Докато другите обръщат внимание на всичко около тях, аз се затварям по-време на бягането или скока, правя това, за което съм отишъл и си тръгвам …това е .

Михаил Христов - интервю

В: Кажи ни малко повече за тренировките и диетите, които правиш?

О: Тренирам един или два пъти на ден, зависи от сезона, събират ми се между 2 и 5 часа тренировки. Диетите не са ми проблем, преди състезание свалям около 2 килограма, но е много важно какво се яде. С бургери и дюнери спорт не се прави, за пример мога да ви дам месото, което ям - основно конско, колкото и странно да звучи.

В: Кой е твоя модел за подражание?

О: Моят треньор, от него научих да поставям достижими цели, защото те се постигат по бързо от мечти в далечно бъдеще, а все пак и тези мечти един ден могат да станат реалност.

В: Зимните олимпийски игри наближава Сочи 2014 г. Ще ги гледаш ли?

О: Да разбира се, има три форума от подобен тип- световното по футбол, зимната и лятна олимпиада. Тук е моментът да пожелая успех на 18-те ни представители в Сочи, четири години труд за едно състезание е голяма тежест, надявам се да се справят подобаващо. Да не забравяме , че след зимната олимпиада предстои и параолимпийската такава, на която можем да видим не само високи спортни постижения, а и много дух, сила и позитивизъм.

В: Кой е най – тежкия момент в живота ти до тук?

О: Когато си счупих новия айфон…шегувам се нямам айфон, но всички се досещат кой е този момент. За мен това е затворена страница  и мога да давам само пример след такъв инцидент как да гледаме напред, и да не обръщаме внимание на малките ежедневни проблеми.

В: В „Интервю” често пишем за политиката. Как виждаш развитието на българския спорт в бъдеще? Къде са проблемите днес?

О: За мен спорта трябва да бъде основен фактор за развитие в България. Спортът е инвестиция в бъдещето, най-малкото, спорта учи на дисциплина, поддържа ни здрави. Проблемите са много, на първо място са базите за тренировки, в София има 2 места с писти за лека атлетика, които зимата са студени. Как да накараме децата да тренират на ниски температури?! Финансирането също е недостатъчно. Разбира се българските спортисти отдавна сме свикнали с трудностите, така че поне на мен, тези негативни фактори не ми оказват влияние.

В: Пожелай нещо на читателите ни.

О: Да вярват в себе си, да мечтаят и винаги да вървят напред, аз следвам този принцип и има резултати

В: Благодаря за интервюто! Много победи и успехи!

Използвани са видео и снимки от личния профил на Михаил Христов във Фейсбук.






-->

related

Спортни новини 9036490182229503990

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item