stoineff

Поетеса наръга мъж, който не искал да слуша поезията и


Половин час Марияна рецитираше пред компанията свои стихове. Не издържах и й направих забележка. Не очаквах обаче да грабне ножа и да ме наръга. Това разказва 34-годишният русенец Даниел Замфиров, цитиран от "Телеграф".

На 25 ноември 2012 г. съгражданката му Марияна Стефанова намушква Даниел с нож в гръдния кош. 52-годишната тогава жена се засегнала, че младият човек изразява пренебрежение към поезията й. Изпитият алкохол подсилил обидата и тя реагирала мигновено, като грабнала кухненсия нож. Преди дни Русенският окръжен съд постанови Марияна да заплати глоба в размер на 3000 лева в полза на държавата и 5000 лева обезщетение на Даниел за причинените му страдания. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

"С Марияна се запознах през пролетта на 2012 г, когато бях поканен да озвучавам с китара изложба в Голямата художествена галерия", разказва за началото на контактите си с поетесата Даниел. Младият мъж е музикант и твърди, че преди години е свирил в група "Обратен ефект". Върнал се в Русе, за да продължи образованието си в местния университет. Завършил е специалността "Международни икономически отношения".

След запознанството Даниел и Марияна попадали няколко пъти в общи компании. В злополучния ден жената му позвънила и казала, че вечерта организират парти в дома на техния познат Михаил. На сбирката щял да присъства още един приятел, който също ибл човек на изкуството. Даниел заварил тримата около кухненската маса. Разговорът вървял приятно, но около час-два преди полунощ Марияна започнала да рецитира свои стихове. Компанията първоначално слушала, но тъй като това продължило дълго, Даниел се опитал да я спре.

"Казах й нещо от рода, че звучи като мъж, за да спре най-накрая. Всички онемяхме, когато тя грабна ножа и се нахвърли върху мен", разказва Даниел. За да спре засегнатата поетеса, Михаил застанал между нея и Даниел, като хванал с ръце ножа с 20-сантиметрово острие. Марияна насякла дланите на домакина и той дълго след това ги лекувал. Използвайки момента Даниел хукнал по стълбите навън да се спасява, но след него тръгнала Марияна като викала: "Чакай да ти кажа нещо". Застигнала го на междуетажната площадка, извадила джобно ножче и го наръгала. "В първия момент усетих пареща болка в областта на ребрата. На фона на светлината, идваща от уличното осветление, видях острието", спомня си за ужаса Даниел. Объркан няколко пъти слизал и се качвал до апартамента на домакина, след което му прилошало и седнал на тротоара да си почине.

"Приблра се вкъщи бял като платно и с окървавена блуза. Не знам как не припаднах при вида му", разказва как е видяла на вратата единственото си дете майката Галина Замфирова. Бащата Светлозар се обадил на 112 и след малко пристигнали линейка и полиция. Наложила се операция, след която младият мъж дълго се възстановявал.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Lady 3467856577767430104

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item