stoineff

Историк отново се изгарви с България: Турско робство не е имало, както се втълпява на българите

Васил Левски

Един тотално неизвестен историк използва днешния празник за да получи своите 15 минути слава. И успя! На връх 141 години от гибелта на Апостола, доцент Владо Станев заяви:


"Турско робство не е имало, както се втълпява на българите."


Това бяха думите в интервю на историка по ТВ "Европа". Той е преподавател по Нова и Съвременна българска история в Историческия факултет на Софийския университет "Свети Климент Охридски". Според него темата в учебниците по история била "преекспонирана" и "на децата се втълпявали неща, които не отговарят на фактите". Като пример за това той посочи факта, че в рамките на Османската империя българите имали право на собственост, международни пътувания и търговия.
"Още един исторически факт, който се преиначава, е ролята на Русия за освобождението на България", посочи Станев. Според някои историци руснаците окупират, а не освобождават българските земи, добави историкът. По думите му е необходимо в учебния план по история да се включи и изучаването на новата българска история. Според него познаването на събитията след 9 септември ще подготви гимназистите за анализ на актуалната политическа обстановка в страната.


Екипът ни счита, че доцент Станев е редно да си скъса дипломата и да се преориентира в попфолк сензациите и евтиния ПР.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

новини бг 4353502701880953319

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item