stoineff

5 въпроса до Кристиян Вигенин

Вигенин-Украйна

Един от читателите на "Интервю" - Деян Тодорински, пожела да зададе чрез медията ни 5 въпроса, на външния министър на България - Кристиян Вигенин.


Уважаеми Господин Вигенин, във връзка с Вашето посещение в Киев, както и с последното изявление на руския президент Владимир Путин, бих искал да внесете известна яснота по по някои въпроси:


1. Има ли административен акт на българската държава, с който се признава фактическата смяна на властта в Киев и се припознават ново-издигнатите лица за представители и пълномощници на Украйна?;

2. Тъй като следя от близо събитията и съм убеден, че такъв акт няма, кой е дал мандат на Министъра на външните работи да преговаря, с лица зазвладели властта в Украйна напълно противоконституционно?

3. Откога Русия не се счита за стратегически партньор на България и се води политика в ущърб на отношенията между двете държави?

4. Моля коментирайте следната теза на президента Путин: В Крим не гръмна и една пушка, хората предадоха базите си. А какво видяхме в Киев, от централата на управляващата партия бе измъкнат техн. персонал, инженер нямащ нищо общо с политиката, който бе бит и запален с коктейл молотов..., повсеместна гавра и насилие над представителите на Партията на регионите, включително и губернатори... насилие и разрушения.

5. Каква би била позицията на България, ако Русия чрез своите действия не анексира области от Украйна, а на рефендума на 30.03.2014 кримския народ гласува за отделянето на полуострова от Украйна? Ще признаете ли резултатите?

Благодаря за вниманието!

И като допълнение по темата:


Външният ни министър заяви по - рано днес: "Подкрепяме суверенитета, териториалната цялост и независимостта на Украйна и очакваме новото правителство заедно с международната общност да създаде необходимите условия за деескалация на напрежението и трайна стабилизация на страната."

Но ако никой в България не е припознал новото правителство външния ни министър няма мандат за разговори с тях.

Друг важен факт, който Тодорински отбелязва е, че никой не може да признае новото правителство за законно поради това, че в конституцията на Украйна има заложени 3 начина за смяна на президента - смърт, оставка или импийчмънт.

След като е одобрено отстраняването Янукович, въоръжени лица нахлуват в резиденцията му, което прави бягството на президента единствен възможен изход от ситуацията.

"Това ли е демокрацията? До провеждането на Нови ЗАКОННИ избори - президентът ЛЕГИТИМНИЯТ такъв е Янукович." - пише още нашият читател.

related

Политика 2874958107378502279

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item