stoineff

Интервю с бивш играч на Левски - случвало се е целият отбор начело с треньорите да танцуваме полуголи по масите


Бившият полузащитник на "Левски" Константин Головской даде обширно интервю пред руски сайт. В него той говори за интересни факти от престоя си на "Георги Аспарухов" (от 2001 до 2004 г.). Костя разказва как "сините" са празнували победи над ЦСКА. Освен това Головской каза също така, че е взимал 12 000 долара заплата на "Герена", докато иначе е получавал по 5000 долара в Динамо (Москва).

- Какви бяха първите ви впечатления от новата страна?

- Още на първия ден ми се случи любопитна история. Настаниха ме в хотел, недалеч от стадиона, около 3 минути с кола. За първата тренировка пътувах с такси. Стигнахме, шофьорът иска 20 долара. Учудих се, но му ги дадох, помислих, че може да са им много скъпи такситата. Влизам в съблекалнята, масажистът – руснак, треньорът на вратарите – украинец. Оплаках им се, че такситата са много стъпи. Питаха ме колко съм платил. Масажистът като разбра, се разсмя: "Това е колкото за 1 долар, излъгали са те". Стана така, че на следващия ден ме качи същият таксиджия. Стигаме, а той пак: "20 долара!" Отворих вратата и му казах: "Вече ти платих за 10 дни напред, така че сега ще ме возиш безплатно!". И слязох, а той дори не възрази. Но като цяло, страната ми хареса, веднага се запознах с едно момиче. После известно време ми беше жена.

- На какъв език общувахте?

- Майка й беше рускиня, бащата – българин. Между другото, научих български за три месеца. Без речници, без учебници. Общувахме с момчетата в съблекалнята, ходихме заедно по кафета и ресторанти. Веднъж в бара имах един случай. Бях пристигнал току-що. Питам бармана: "Имате ли кола?" Той клати глава – няма. Гледам – на съседната масичка хората пият кола. Пак го питам, той пак клати глава. Чак после разбрах, че те клатят глава, за да кажат "да", а кимат, за да кажат "не". После в Русия и самият аз правех така и ме гледаха като някакъв идиот.

- На един от лагерите вие и Владислав Радимов сте се сбили с охранител. Защо?

- Нищо сериозно, имахме дребен конфликт на рецепцията.

- Замерили сте го със стол.

- Не че го замерих, опитах се да го направя. Работата беше там, че искахме да повикаме такси. Но на рецепцията ни казаха, че нищо няма да викат и започнахме да се караме. По-късно установихме, че треньорът така наредил – след вечерния отбой – никакви таксита, всички играчи да са си по стаите.

- След въпросната история вас са ви глобили, а Радимов направо са го изхвърлили от отбора. Защо са ви наложили различни наказания?

- Треньор ни беше Люпко Петрович, който е печелил КЕШ с Цървена звезда. Той искаше да дръпне някакъв свой човек, сърбин на мястото на Владислав. Когато Радимов пристигна, Петрович направо си каза: "Що за футболист е този, не ми трябва". С една дума – имаше някакъв интерес, искаше да наложи свой човек. Затова изгони Влад при първа възможност. Макар че ако беше останал Радимов, щяхме да влезем в групите на Шампионската лига. Не ни достигна точно малко импровизация отпред. Отпаднахме от Галатасарай. Аз в Турция не играх, но момчетата ми разказаха, че на стадиона атмосферата е била потресаваща. А пропуснах мача, защото в предишния кръг един як швед ми счупи носа. Нарочно го направи, влезе ми с лакът. После ме оперираха, така ме бинтоваха, че се виждаха само очите и устата. Полежах два дни, на третия реших да се разходя. Излизам да изхвърля боклука. Слизам с асансьора, отварям вратата – отвън някаква жена. Представяте ли си как реагира? Аз бях целия омотан, а в ръката – кофа. Тя страшно се изплаши, развика се, почна да се кръсти... Реших да постоя вкъщи още известно време – да ми е мирна главата.

- Жоазиньо е разказал, че в България след победи президентът на "Левски" е ходил с отбора на дискотека. По ваше време така ли беше?

- В България в дискотеките хората пият, почти без мезе. А когато градусът се повиши, в един момент свалят тениските и започват да танцуват върху масите. В началото не го разбирах това – защо да сваляш тениската? Но после взе да ми допада. След големи победи се е случвало целият отбор начело с треньорите да танцуваме полуголи по масите.

- Какво друго ви впечатли в България?

- Едно нещо ми направи силно впечатление. Българите пристигаха 45 минути преди началото на тренировките, събличаха се чисто голи и се размотаваха в съблекалнята. Работата е там, че българите се обезкосмяват напълно. Така се перчеха как са се епилирали. Аз не го разбирам това нещо.

- Какви бяха финансовите условия?

- В Динамо получавах 5000 долара, в "Левски" ми даваха по 12 хиляди долара. В един момент ме потърсиха от Торпедо (Москва). Поисках малко повече, плюс апартамент. Те се отказаха. По-късно по средата на сезона ми се обадиха пак от Торпедо и казаха, че ще изпълнят условията ми. Обясних им, че трябва да преговарят с "Левски". А в договора ми имаше клауза за разтрогване – 1 милион.


related

Спорт 7123078953108635917

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item