stoineff

Избор на професионални спортни обувки за тичане от Sportmoda.bg

Sportmoda.bg-adidas-clima-cool


Да си дойдем на думата – тичане. Това е един от най-достъпните спортове, тъй като не ви трябват никакви специални уреди, за да го практикувате. Просто ви трябват два здрави крака, търпение и издръжливост. С леки и увеличаващи се постепенно тренировки можете да постигнете впечатляващи резултати, като например да свикнете в пробягванията с времетраене между 70-80 минути, без да сте особени уморени.
За целта ви трябват качествени маратонки. Да, спортните обувки за тичане са изключително важни и сега ще разберете защо от моя личен опит.
Когато за пръв път започнах да тичам, използвах съвсем обикновени маратонки, произведени в Китай. Тези спортни обувки не ставаха за нищо друго, освен за ходене и щях да разбера това по трудния начин.

Тъй като винаги съм бил добре трениран и в много добра форма, успях да пробягам от раз 6-7 километра с тези мизерни спортни обувки, без да почувствам умора в мускулите, но почувствах болка другаде и то не веднага, а няколко часа по-късно.

Подметките на въпросните обувки бяха съвсем обикновени и с изключително лош дизайн – всъщност не мога да кажа, че въобще имаха дизайн. Стъпалата ми се бяха наранили изключително много – толкова зле ги бях „повредил“, че в продължение на близо цяла седмица изпитвах сериозни затруднения в придвижването поради физическата болка при стъпване. Всъщност на следващия ден след тренировката въобще не можех да ходя. Това бе причината да си поръчам първите по-специализирани спортни обувки.

Поръчах си олекотени тенис обувки. Макар за тенис, въпросните обувки можеха да се ползват и за тичане,тъй като бяха изключително леки и гъвкави. Всъщност въпросният модел беше хибрид между спортни маратонки за тичане и тенис обувки. Можете и вие да разгледате онлайн магазина от който си ги взех - Sportmoda.bg
На по-късен етап, когато започнах да се занимавам по-професионално с лека атлетика, си взех от серията спортни обувки, които ползва ямайският национален отбор. Нарочно не искам да казвам марка, за да не е реклама, но тези обувки наистина са страхотни и ги препоръчвам на всеки лекоатлет.

related

Стоки и услуги 3258039218485074301

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item