stoineff

Драгомир Стойнев в Хасково: България има положителен търговски баланс за първи път от години


За първи път от толкова години България има положителен търговски баланс. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев

 по време на среща с бизнеса в Хасково, където бяха представени инструментите на Българската банка за развитие за подпомагане на малкия и средния бизнес.

Той обяви, че политиката на Министерството на икономиката и енергетиката се пренасочва към Изтока и Африка. Според него, тъй като българските предприятия не могат към момента да отговорят на изискванията на тези пазари с обеми, те трябва да се кооперират по браншове. „Залагаме на засилване на търговски представителства в Северна Африка, Азербайджан, Грузия, Армения, Иран, Пакистан“, допълни още той.

Министър Драгомир Стойнев подчерта, че е за него е изключително важно да се подкрепят експортно- ориентираните и стартиращите предприятия. По думите му икономиката трябва да стъпи на три стълба: образование, иновации и стабилна бизнес среда.

Той припомни, че вече са стартирали три пилотни проекта за въвеждане на дуалното обучение у нас. Един от проектите предвижда държавата съвместно с минната индустрия да обучава кадри. Другите два проекта са в сферата на земеделието и туризма.

Министър Стойнев заяви пред представителите на бизнеса, че сега експертите трябва да разработят добре програма „Иновации и конкурентоспособност“, за да може бизнесът да се възползва от нея. „Важно е българският предприемач да работи в спокойна среда, да планира и да осъществява бизнес плановете си“, каза още Стойнев.


related

Политика 352784909345727823

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item