stoineff

Въглен от печката е най - вероятна причина за пожара, при който загинаха депутатката и сина и



Майка и син изгоряха при пожар в пловдивското село Граф Игнатиево - съобщава БЛИЦ. Като най-вероятна причина за пожара се посочва въглен от печка на дърва.

 Тя се е намирала в стаята на единия загинал в пожара - Георги Минков съобщава още БЛИЦ. Освен него е починала и майка му Елена, известна сред местните хора като Депутатката.

Загиналият мъж е бил пенсионер, цял живот е работил като стругар. Той е имал забрана да пуши от близките си, защото преди 3 дни е получил инсулт. Бил е в болница, след което се е върнал в къщи, но се е придвижвал трудно.


На Велики четвъртък до 23.20 часа в опожарения дом са гостували племенниците на Георги - Пенка и Димитър. Племенникът е дал една цигара на чичо си да изпуши вечерта. Предполага се, че сутринта, когато човекът е станал от леглото е взел огънче с машата от печката. То е паднало на килима и е причинило пожара.

Майката Елена и синът й Георги са починали от задушаване, защото димът се е разстлал в цялата къща. Сигнал за пожара е подал съсед на опожарените майка и син. Сутринта към 7 часа комшията Стефан тръгнал към магазина и видял, че прозорецът на къщата на семейство Минкови гори. Той се обадил на племенника, който живее в отсрещната къща. "Пожарната пристигна за 10 минути, нямаме оплаквания, реагираха много бързо", разказват свидетели.

Баба Елена е била много жизнена жена, цял живот не е пила лекарства и не е посещавала зъболекар. "Голяма трагедия ни сполетя в този черен петък", плачеха Димитър и Пенка.


related

Регионални 6377677410983593741

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item