stoineff

Кадиев в интервю: Няма диалог с ДПС

Няма диалог с ДПС. Това заяви в интервю за предаването "Тази сутрин" червеният депутат Антон Кутев по повод вчерашната пресконференция на лидера на ДПС Лютви местан, който поиска предсрочни избори.


Лютви Местан вчера заяви, че е провел разговор и със Сергей Станишев, и с Пламен Орешарски. Стана ясно колко е разделено обществото и реално след евроизборите, за съжаление, този формат не беше прелегитимиран от българските избиратели.
bsp-ostavka

Но няма друга конфигурация в парламента, която би претендирала да е получила някаква легитимност. Всички отбелязаха спад. Това не дава право на никого да твърди, че избирателите са легитимирали него. Поводи за ликуване няма, посочи депутатът от ДПС Четин Казак. Той отбеляза, че движението е готово да говори с всички политически сили.

На въпрос дали вчерашното предложение на ДПС за избори е съгласувано с почетния председател на Движението за права и свободи Ахмед Доган той отвърна: "Трудно ми е да говоря от името на нашия председател. Подобни сериозни решения непременно се съгласуват с Ахмед Доган."

"Не съм сигурен, че тази пресконференция от вчера няма да се тълкува като гаф. Оттук нататък разговорът за това ще се вдигнат ли пенсиите става невъзможен. Това правителство не може да продължи и оттук-нататък няма да се говори за намаляване на безработицата. Оттук-нататък казваме на хората: Забравете за вдигане на пенсии и доходи, отбеляза Кутев. На въпрос дали БСП е обидена на ДПС той отвърна: "Не сме детска градина и не става дума за обиди. Не мога да дам оценката за този ход." Кутев коментира и предложението на Лютви Местан за нов министър на екологията с думите, че не е негова работа да сменя министри.

Десислава Атанасова от ГЕРБ посочи, че обстановката е деликатна, а партньори, които до вчера са се целували по площадите, сега не си говорят. Избори трябва да има веднага, отсече депутатката и бивша здравна министърка.

Трябва ли да припомняме на обществото, че държавата няма да има финансов ресурс не само за пенсии, заплати и онези обещани работни места, но в края на годината в България ще се оцелява много трудно. Веднага трябва да се отиде на предсрочни избори. Този парламент от първия си ден е изчерпал общественото доверие. Всеки ден няма кворум, допълни Атанасова.

Днес в 10,30 ч, на пресконференция в парламента, БСП ще заяви официално своето мнение по искането на ДПС.

related

Политика 2990530808112864962

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item