stoineff

Последни новини след трагедията във Варна (видео от водният ад)

Последни новини от Варна. Към момента имаме категорични данни за 9 загинали при бедствието във Варна, от тях 2 деца. Още трима се издирват. 

Има и един загинал в Добрич. 150 души са евакуирани оттам и около 40 души във Великотърновско.


Това съобщи вътрешният министър Цветлин Йовчев пред журналисти.

Още снощи екипите са минали по къщите и са установили, че вътре няма хора. Извършена е допълнителна проверка по колите по пътищата и не са намерени още тела.

Още не е ясно колко къще са пострадали от потопа. Осигурен е подслон на хората, които са останали без дом.

Според вицепремиера приливната вълна е била причинена от водостока на обилните валежи. Наблизо няма водоеми, които да са прелели.




От подаването на сигнала за наводнението на телефон 112 са насочени екипите на гражданската защита и пожарната и са започнали спасителните операции.


Той нарече безобразно поведението на кмета на Варна Иван Портних. Не било работа на кмета да е в калта, а трябвало да е в кризисния щаб и да ръководи, защото е негово задължение според плановете да организира евакуацията на хората.

Това, което е трябвало да направят държавните органи, те са го свършили, каза Йовчев.

„Нека първо да се запозная с обстановката”, каза при пристигането си в квартал „Аспарухово” във Варна премиерът Пламен Орешарски. Той изрази съболезнования на близките на загиналите и заяви, че това е огромна трагедия.

Орешарски съобщи, че цяла нощ координира с колегите си ситуацията във Варна. „Сега ще видим какво не е направено и с какво можем да подпомогнем хората”, каза той. „Май само кметът е леко неадекватен и политиканства. Не му прави чест”, допълни Орешарски.

Премиерът беше категоричен, че ще се отпуснат средства, но първо да се види какви са щетите. „Прогнозата за времето не е добра, трябва да се вземат превантивни мерки”, заяви още той.

related

новини 1181618045070864382

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item