stoineff

Ден на траур след потопа във Варна


Последни новини от Варна. Между 9 и 12 са жертвите във Варна. Сред загиналите има и две деца. В града е обявен ден на траур, съобщи кметът Иван Портних.

 Той очаква броят на жертвите да продължи да расте. През нощта спасителните екипи са били затруднени в издирването поради липсата на ток. Операцията е прекратена около 2.30 часа.„Мобилизирали сме всички възможни сили”, заяви Иван Портних. За Варна е обявен неучебен ден. След 10.00 часа пред катедралата „Успение Богородично" ще се дава информация за това, от какво се нуждаят хората в квартал „Аспарухово".


Водата след вчерашния потоп продължава да се оттича. Иван Портних обясни, че нормата на валежите за Варна е 53 кубика на месец. Те обаче са се излели само за няколко часа.


По последни данни всичко започнало внезапно.. Хората разказват, че приливната вълната е била висока над 2 метра. Тя идва изведнъж, пълни дерето и залива къщите в близост. През последните 15 години дерето не е било почиствано. В него има пораснали дървета, високи около 7-10 метра. Вълната носи автомобили и покъщнина.

Възможно е да има срутени къщи. За да могат да се спасят хората са се качвали по покривите на къщите си. В „Аспарухово” все още има къщи, които са недостъпни и изолирани. Дъждът не е спрял да вали през цялата нощ.

related

новини 2236969034828429348

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item