stoineff

Бащата на Паоло през сълзи: Премаза го като животно. Бях на 6-7 м от него, но не можех да направя нищо

Георги Сапунджиев, който уби с джипа си 4-годишно дете, може да лежи в затвора от 3 до 10 г.

 Вчера следобед му бе повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на МПС в пешеходна зона. Сапунджиев прегази 4-годишния Паоло Иванов в понеделник около 19 ч.


“Премаза го като животно. Бях на 6-7 м от него, но не можех да направя нищо”, промълви през сълзи Иван Иванов, пред чийто поглед Георги Сапунджиев с “Ленд Роувър” уби сина му Паоло. Привечер пешеходната зона на централната ул. “Цар Симеон Велики” в Стара Загора е пълна с хора.


Семейство Иванови с близначетата си Паоло и Анжела излезли на разходка с приятелско семейство. Момченцата им Паоло и Виктор карат велосипеди по асфалта, но на метри от училище “Васил Левски” спират, за да дочакат родителите си с Анжела, които са поизостанали.

За 1 юни Паоло е получил подарък колело и не можел да му се нарадва. Когато момчетата спират, от съседната ул. “Кольо Ганчев” неочаквано и противно на всички правила джип прави ляв завой право срещу децата.
Потресени старозагорци вчера преградиха с бариера от цветя ул. “Кольо Ганчев”, от която джипът влязъл в пешеходната зона.

Паоло попада под гумата, а 3-годишният Виктор се отървава като по чудо. Зад волана е 45-годишният бизнесмен Георги Сапунджиев. 

Очевидци казват, че не карал бързо, но нямало и спирачен път. Когато удря детето и слиза от колата, казал, че не усетил нищо и не разбрал какво е станало.

Обяснил, че навлязъл в забраненото на пешеходната зона, за да направи обратен завой с цел са се върне обратно по ул. “Кольо Ганчев”, която е разрешена за автомобили и в двете посоки. На това място тя е без изход, защото опира в пешеходната “Цар Симеон Велики” и колите трябва да маневрират на тясно, за да не нарушат правилата, както сторил Сапунджиев.

Той явно решил да си спести усилията при обратния завой. Мястото е обозначено с пътни знаци, които забраняват от тази улица да се излиза на пешеходната зона. От училището твърдят, че това е постоянна практика на местните шофьори и учителите непрекъснато треперели да не пострада някой ученик.

Според говорителя на ОД на МВР Ваня Кръстева от началото на годината досега за неправилно навлизане в цялата пешеходна зона по ул. “Цар Симеон Велики” между улиците “Хаджи Димитър Асенов” и “Патриарх Евтимий” са санкционирани с актове или глоби по фиш 66 шофьори, като 28 от тях са глобени за навлизане откъм ул. “Кольо Ганчев”, както е направил и Сапуджиев.

Неотдавна по сигнал глоба от 30 лв. отнесе дори служебният шофьор на министъра на инвестиционното проектиране Иван Данов, който на свой ред бе паркирал министерския мерцедес в същата пешеходна зона. Проверка на място установява, че шофьорът на джипа не е употребил алкохол или наркотици.
Вчера Паоло бе погребан в бял ковчег.

Шокирани от видяното, хората наоколо едва не пребиват Сапунджиев. Тъй като РПУ е наблизо, пристигналите полицаи успяват да го спасят от линч, като го прибират в патрулката. В ареста той твърди, че бил ударен с юмрук по главата и повръщал.


В 22,10 ч е приет в киниката по неврохирургия на Университеската болница със съмнение за комоцио. Вчера от болницата казаха, че няма опасност за живота му, но пациентът, който е под охрана, ще остане зпоне за денонощие.

За Поало обаче е твърде късно. Пристигналите спешни медици констатират смъртта на детето. То бе погребано вчера в бял детски ковчег. Трагедията на родителите му Иван и Красимира Иванови е огромна. Двойката 14 г. няма деца, след 6 опита успява да зачене
инвитро.

През март 2010 г. се раждат близнаците Паоло и Анжела. Майка им Красимира е психолог, бащата Иван произвежда пластмасови прибори за еднократна употреба.
“Арестът на шофьора е удължен със 72 ч с прокурорско разпореждане. После прокуратурата ще прецени дали да поиска той да остане за постоянно зад решетките”, каза вчера говорителят на окръжна прокуратура Нейка Тенева.

Възмутени хора настояват за доживотна присъда. От вечерта на трагедията те се организират в социалните мрежи, а вчера лобното място на Паоло бе засипано с цветя и свещи.

Близо 2000 души направиха подписка, която настоява цялата пешеходна зона не само да бъде обозначена със забранителни знаци, както и сега, но и да бъде преградена с
бетонни саксии или други препятствия, за да спира тези, за които забраната не означава нищо.

Други настояват да бъде забранено на автомобили изобщо да преминават край детски градини и училища. Късно следобед вчера по главната улица деца скандираха “Спрете убийствата на пътя”.

Кметът Живко Тодоров също донесе цветя на лобното място на детето и обеща ул. “Кольо Ганчев” да бъде затворена откъм пешеходната зона с огромни кашпи за цветя. Той е ужасен от безотговорното шофиране на Сапунджиев, но обясни, че не е възможно цялата пешеходна зона да бъде блокирана с изкуствени препятствия, тъй като това би спряло и линейките.

Някога по тази улица се движел градският транспорт, но от 20 г. е пешеходна зона. В годините е имало идеи движението на автомобили да бъде върнато. Друг проект предвиждаше под пешеходната зона да бъде прокопан тунел за колите, но това е твърде скъпо.


Шофьорът убиец Георги Сапунджиев е известен в Стара Загора като собственик на склад за строителни материали. Роден е в Петрич, но се преместил отдавна в този край. Хобито му е стрелбата с лък, дори се състезавал от името на казанлъшки клуб. Със съпругата си Десислава живеят в къща в близкото с. Змейово. Имат две пораснали деца.

Вчера в дома им не отговаряше никой. Името на Сапунджиев нашумя в медиите преди 3 г., когато през август 2011 г. се забърка в скандал в кръчма на с. Змейово.

Съседът му Стоян Трифонов се кандидатирал за кмет на селото от ГЕРБ. По същото време мъжът отворил заведение близо до дома на Сапунджиеви.

В една августовска нощ шумът и музиката от кръчмата били толкова силни, че Сапунджиеви не издържали и час преди полунощ помолили олелията да спре.
На място отишла съпругата Десислава, но казали да се оплаче на арменския поп.

Блъскали я в гърба, скъсали блузата . Ужасена, тя извикала Георги. Когато той дошъл, собственикът на кръчмата го ударил с паве по главата, били го и ромите, които празнували в заведението. С комоцио и множество наранявания, Сапунджиев бил приет в болница.

После той завел дело срещу Стоян Трифонов, а инцидентът коствал кметската кариера на кръчмаря, защото от ГЕРБ свалили политическото си доверие от него.
Източник: 24 часа

related

Стара Загора 3698438405415116057

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item