stoineff

Код жълто: Наводнения пори и и градушки - още два дни

Пореден порой залива столицата в момента, небето е почерняло и раздирано от гръмотевици и светкавици. Следващите два дни времето ще остане облачно и на много места с валежи.


 Най-съществени количества дъжд очакваме на места в североизточна България - между 25 и 30 л. кв. м, но локално са възможни и по-големи количества, до около 50 л. кв/м, прогнозират от НИМХ при БАН.


В следобедните часове, когато преди това се разкъса облачността, се развива конвективна облачност и затова ще има и гръмотевични бури, възможни са и градушки.

Трите области, в които се очакват такива по-съществени валежи, са Търговище, Разград и Шумен.

В останалата част от Северна и Източна България количествата на валежите ще са между 15 и 30 л. кв. м и също ще има гръмотевици. Тези области са: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Сливен и Ямбол. В останалата част от страната също ще има валежи, но те не са за предупредителен код.

related

новини бг 1543341306029368109

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item