stoineff

Поне 10 британски политици са разследвани за педофилия

Леън Бритън, който бе вътрешен министър в кабинета на Маргарет Тачър, е бил разпитан от британската полиция във връзка с предполагаемо изнасилване на 19-годишно момиче през 1967 г., съобщи в. “Индипендънт”.

 Лорд Бритън принудил младата жена да прави секс с него в апартамента му в Лондон.
Инцидентът станал, след като политикът имал

lordove
уговорена среща с момичето, без преди това двамата да са се виждали. 74-годишният Бритън отрекъл категорично обвиненията. Интересното е, че по-рано през седмицата той е давал показания за изчезнало досие, в което пише за наличие на педофилски кръг в Уестминстър.

Висш политик и благородник от Лейбъристката партия също е разследван за поне 12 изнасилвания на непълнолетни момчета, разкрива в. “Мейл он сънди”. От изданието отказват да назоват името на лорда, за да не попречи това на разследването. Източник, близък до следствието, споделил, че това са някои от най-ужасните обвинения за злоупотреба с деца, на които сме ставали свидетели.

Повече от 10 бивши и настоящи британски политици са в списъка на предполагаемите детски насилници, които се разследват от полицията във връзка с педофилския кръг.

Грандиозен педофилски скандал с участието на около 40 бивши и настоящи политици назрява във Великобритания, пише в. „Дейли Телеграф”. Всички заподозрени предполагаеми педофили са в списък, с който разполага полицията, водеща разследване на твърдения за педофилска мрежа в британския парламент.

Депутати от Камарата на общините и членове на Камарата на лордовете от трите основни британски политически партии са в списъка. В него фигурират имената и на бивши министри. Някои от хората в списъка са вече покойници, но други са действащи в парламента. Съществуването на списъка беше разкрито от Питър Маккелви, пенсиониран ръководител на организация за защита на децата, прекарал над 20 години в събиране на доказателства за предполагаеми посегателства, извършени от високопоставени фигури.

След като в британските медии се появи информация за разследването и съществуването на списъка, изведнъж стана известно, че Министерството на вътрешните работи на Великобритания по странно стечение на обстоятелствата е загубило/унищожило или са му били откраднати 114 „вероятно важни” документа.

Както пише „Дейли Телеграф”, става дума за документи от разследване, свързано с обвинения в педофилия, което през 1983 година е било предадено на тогавашния министър на вътрешните работи Лиън Бритън. Досиетата били събрани от починалия през 1995 г. консерватор депутат Джефри Дикенс и вероятно са съдържали изобличаваща информация за високопоставени политици. При проверка, извършена миналата година, уж е било установено, че всички документи по делото, които вътрешното министерство е получило между 1979 и 1999 г., са били изпратени на съответните отговорни за разследването служби.

Сега обаче от ведомството са признали, че въпросните досиета са били унищожени, изгубени или „не могат да бъдат открити”/ Според секретаря на министерството Марк Седуил междувременно в Скотланд Ярд са изпратени нови доказателства по делото за педофилия в британския политически елит.

От парламента пък изказват подозрения, че вътрешното министерство се опитва да потули скандала и по този начин вътрешният министър Тереза Мей се оказа под натиск. Според информацията на „Дейли Телеграф” заподозрените бивши и настоящи политици или лично са злоупотребявали сексуално с деца, или са покривали педофилските „забави” на колегите си с мълчание. В списъка дори имало бивши министри, пише британското издание

related

Свят 4129415488078343520

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item